Leipzig kiksao, Olmo ušao tek u nastavku, 110 milijuna vrijedan dvojac Apotekara dovodi ih do LP (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 07.03.20. | 19:20

Odigrano je pet utakmica Bundeslige.

U standarndom ranom poslijepodnevnom terminu u Bundesligi u sklopu 25. kola gledali smo pet utakmica.

Drugoplasirana momčad RB Leipziga, zasad glavni konkurent Bayernu u borbi za titulu, upisao je novi kiks. Trener Julian Nagelsmann čuvao je na klupi svog glavnog igrača Timu Wernera, kao i donedavnog dinamovca Danija Olma koji su u igru ušli u 60. minuti.

Međutim, ni oni nisu mogli pomoći 'rasenballovcima' na gostovanju kod Wolfsrubga za koje je do 77. minute igrao hrvatski reprezentativac Josip Brekalo. U konačnici je završilo bez golova, zbog čega Bavarci imaju priliku pobjeći im na pet bodova prednosti, a preskočiti ih može Borussia Dortmund ako svlada imenjaka iz Gladbacha u današnjem derbiju.

 

 

S druge strane, mladost Bayer Leverkusena danas je ponovno pokazala zašto je traži pola Europe. Tu prvenstveno mislimo na 90 milijuna eura vrijednog Kaija Havertza te njegovog vršnjaka 19-godišnjeg Brazilca Paulinha kojega su Vascu platili 18 i pol milijuna eura, a mogao bi već ovog ljeta otići za dvostruko veću cijenu.

Apotekari su slavili s uvjerljivih 4:0 protiv Eintrachta, a Havertz – kojega najviše žele Bayern i Liverpool – zabio je prvi gol (4') i asistirao za četvrti. Dva puta s eu strijelce upisao Paulinho, uz jednu asistenciju za Bellarabija koji je također dodao jednu recku u rubrici asista.

Ovom pobjedom, Bayer se popeo barem privremeno na četvrto mjesto ljestvice, a ukoliko Gladbach izgubi od Dortmunda, tako će i ostati.

 

 

 

 

 

 

U ostalim utakmicama, Hoffenheim našeg Andreja Kramarića izvukao je bod golom Baumgartnera na gostovanju kod Schalkea (McKennie 20') (1:1), kao i Hertha koja je gubila od Werdera nakon prvih dvedesetak minuta. Vodili su gosti 2:0, ali domaćin pogocima Starka i Cunhe dolazi do boda.

Pretposljednja utakmica u nizu za danas bila je pobjeda Freiburga 3:1 na svom travnjaku protiv Union Berlina. Strijelci za domaće bili su Sallai (34'), Gunter (55'), Koch (82'), dok je počasni gol za goste zabio Andersson (61').

Za kraj je odigran dvoboj dvije Borussije, a slavlje je upisala ona iz Dotrmunda, danas gost. Poveli su zgoditkom Thorgana Hazarda u 8. minuti, da bi poravnao Stindl u 50. minuti susreta. Ipak, pobjedu i održavanje priključka na vrhu gostima je osigurao Hakimi dvadesetak minuta prije kraja dvoboja. Ovom su pobjedom igrači Luciena Favrea dodatno stekli samopouzdanje uoči uzvrata osmine finala Lige prvaka kod PSG-a.

 

 

 

 

 

 

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Dani OlmoTimo WernerJulian NagelsmannKai HavertzPaulinho

Ostale Vijesti