Leicester našao rješenje za lijevi bok nakon što masno unovči Chilwella

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 06.03.20. | 08:05

Klub iz središnje Engleske ima već dugi niz godina odličan nos za igrače.

Leicester City je, još od šampionske 2016. i sezone koja će biti najzlatnijim slovima biti upisana u povijest kluba, pojam za princip poslovanja ''kupi jeftino, prodaj skupo''.

Iz te plejade igrača koji su donijeli nevjerojatni naslov prvaka kasu su napunili vrhunski pojedinci poput N'Gola Kantea, Riyada Mahreza ili Dannyja Drinkwatera. Ova sezona je ''light verzija'' te jer, iako u ovoj fazi sezone već nemaju šanse za naslov, trenutno su treći i gotovo se sigurno vraćaju u Ligu prvaka.

I ove sezone je njihova igračka platna lista jedna od najatraktivnijih izloga u cijeloj Europi, te su James Maddison, Youri Tielemans, Ricardo Pereira, Caglar Soyuncu ili Ben Chilwell veoma traženi. Upravo ovaj zadnji velika je želja mnogih klubova, a najviše Chelsea.

S obzirom da će Lisice najvjerojatnije ostati bez svog (po Transfermarktu) 50 milijuna vrijednog lijevog bočnog, dali su se u potragu za adekvatnom zamjenom. Kao glavna meta, javljaju The Times, The Sun i još neki mediji, u tu svrhu označen je Charlie Taylor, 26-godišnjak iz Burnleya. Vrijedi svega nešto više od pet milijuna eura.

 

 

Bivšem igraču Leedsa ugovor u sadašnjem klubu vrijedi do ljeta 2021. Leicesterovi skauti gledali su ga više puta uživo i zadovoljni su viđenim. Štoviše, gazda Burnleya Sean Dyche je nahvalio svog lijevog bočnog te napomenuo kako bi trebao biti, uz Chilwella, razmatran za tu poziciju u sastavu Engleske reprezentacije.

Hoće li ga Garteh Southgate uzeti u obzir ostaje da vidimo, ali da će to slučaj biti sa Brendanom Rodgersom – sve je izvjesnije.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

transferiBrendan RodgersLeicesterBurnleyCharlie Taylor

Ostale Vijesti