Legendarni trener u sedmom desetljeću života potpisao novi ugovor s nizozemskim velikanom

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 22.04.20. | 13:20

Zanimljivo, tek je šesti najstariji aktivni trener na svijetu, a prvo mjesto drži nekadašnji strateg Hajduka.

Iako je ušao u 73. godinu života, i dalje mu nije dosta. Nizozemska ikona produljila je ugovor na još godinu dana, a ta je informacija potvrđena od samog kluba na službenim stanicama.

Na klupu Feyenoorda Advocaat je stigao u listopadu 2019. godine, a pod njegovom je trenerskom palicom klub ponovno pronašao način kako da se popne do vrha Eredivizije. Osim što su stigli na svega šest bodova zaostatka za Ajaxom i AZ Alkmarom, Advocaat je uveo klub i u finale KNVB kupa. I više nego dobro odrađen posao, složit će se mnogi simpatizeri velikana s De Kuipa.

„Svakako da je malo čudno, naročito u situaciji koja se trenutno događa u svijetu, ali moram reći kako sam jako sretan što sam produljio ugovor s ovim predivnim klubom“, rekao je nizozemski stručnjak pa nastavio:

„U posljendjih nekoliko tjedana shvatio sam koliko volim ovaj posao i kako sam i dalje jako emotivan oko svega. Drago mi je da mogu nastaviti voditi ovaj klub“, dodao je.

Advocaat će tako nastaviti obnašati ulogu glavnog trenera, a baš poput njega, produljenje su potpisali i njegovi pomoćnici  Said Bakkati, Cor Pot i John de Wolf.

Produljenje je potpisano na obostrano zadovoljstvo, a isto je potvrdio i Frank Arnesen, tehnički direktor kluba:

„Naravno da smo sretni, zaista je fantastično da je Dick prihvatio našu ponudu i da će i nastaviti tamo gdje je stao“, riječi su 63-godišnjeg Danca koji je, između ostalog, istu ulogu tehničkog direktora svojevremeno obnašao u PSV-u, Tottenhamu, Chelseaju, HSV-u i Anderlechtu.

„Dick je odrađivao izvrstan posao prije nego li je nogomet stao radi svega što se trenutno događa u svijetu. Još uvijek ne možemo sa sigurnošću reći kada će se sve nastaviti, ali kadgod to bude, naš će klub biti u dobrim trenerskim rukama“, zaključio je Arnesen.

U svojoj i više nego bogatoj trenerskoj karijeri Advocaat je, između ostalog, vodio klubove poput PSV-a, Rangersa, Zenita i Fenerbahčea, a u CV-u ima i dosta izborničkog iskustva budući da je vodio reprezentacije Nizozemske (u tri navrata), UAE-a, Belgije, Južne Koreje, Rusije i Srbije.

Za kraj valja istaknuti kako je na listi najstarijih aktivnih trenera Dick Advocat trenutno na šestom mjestu, a ispred njega se nalaze Roy Hogson koji vodi Crystal Palace i Yuri Semin koji vodi Lokomotiv Moskvu. Treće mjesto u poretku rezervirano je za Oscara Tabareza (još uvijek nije službeno dobio otkaz) koji radi kao izbornik Urugvaja, srebrna medalja ide u ruke Jesualda Ferreire na klupi Santosa, dok je prvo mjesto rezervirano za Edoarda Reju, izbornika Albanije koji je svojevremno bio i trener Hajduka.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Dick Advocaat

Ostale Vijesti