Legendarni Nizozemac majstorijom donio pobjedu svom klubu, pa zaradio isključenje (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 30.09.18. | 18:40

Fenomenalan zgoditak.

Trenutno trećeplasirani Feyenord igrao je danas 7. kolo na svom terenu protiv Vitessea gdje su tražili pobjedu kako bi ostali ukorak sa drugoplasiranim Ajayom i vodećim PSV-om koji trenutno ima pet bodova više od oba kluba.

Nije dobro počelo za domaće. Poveli su gosti u 32. minuti, da bi Feyenord stigao do izjednačenja u drugoj minuti nastavka preko Botteghina.

Izgledalo je da će Feyenord izvući samo bod u ovom susretu, ali s tim se nije složio Robin Van Persie. Nekadašnja zvijezda Arsenala i Manchester Uniteda u 88. minuti je dovela do pobjede svoju momčad. Razornim udarcem iz slobodnjaka sa gotovo 30 metara udaljenosti proparao je mrežu gostiju.

<div style="width:100%;height:0px;position:relative;padding-bottom:56.327%;"><iframe src="https://streamja.com/embed/7p0k" frameborder="0" width="100%" height="100%" allowfullscreen style="width:100%;height:100%;position:absolute;"></iframe></div>

Samo četiri minute poslije, 35-godišnji napadač ponovno je bio centar pažnje na terenu. Ovaj put razlog je bio negativan jer je Robin neoprezno i opasno startao na protivničkog igrača zbog čega je zaradio crveni karton.

Vidjeli smo sveukupno čak tri crvena kartona na ovoj utakmici, gdje su osim Van Persieja crvene kartone zaradili dvojica gostujućih igrača. Bruuns u 63. te Doekhi u posljednjoj minuti.

(foto: screenshot)


Tagovi

Robin van Persie

Ostale Vijesti