LEON KUEGELER/Action Images
LEON KUEGELER/Action Images

Legendarni Klaas-Jan Huntelaar uživo došao na HNL utakmicu, u Ajaxu ništa ne prepuštaju slučaju

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 19.03.22. | 15:42

Drugi najbolji strijelac u povijesti Oranja i nekadašnji napadač Ajaxa, Real Madrida, Milana i Schalkea u Turopolju nije nešto što se može vidjeti baš svaki drugi dan…

Da HNL kontinuirano raste i napreduje znaju i ptice na grani. Nekad davno su samo Dinamo i Hajduk, a povremeno Rijeka i Osijek, mogli ostvariti velike izlazne transfere u svjetski poznate klubove, dok danas to više nije slučaj pa tako sve više viđamo da oni mladi i talentirani igrači iz ‘manjih’ klubova – bez posredništva ‘velike četvorke hrvatskog nogometa’ – ostvari unosan transfer. Posljednji takav primjer je Lovro Zvonarek koji je iz Slaven Belupa preselio u Bayern, a pamtimo i transfere Perice i Delača u Chelsea iz Zadra, odnosno Inter Zaprešića.

Danas se teško kvaliteta i talent može ‘sakriti’, svi oni najbolji nisu samo u jednom ili dva hrvatska kluba, već se i kod ‘ostalih’ mogu pronaći sjajni igrači.

Nedavno smo pisali o tome kako skauti Sampdorije i Basela uživo prate Juricu Pršira, dok je danas na utakmicu između Gorice i Rijeke stigao legendarni nizozemski napadač Klaas-Jan Huntelaar. Drugi najbolji strijelac u povijesti Oranja je prije manje od sedam dana potpisao za Ajax gdje će ubuduće biti spona između uprave i igrača, a radit će i kao pomoćnik tehničkog i sportskog direktora. Kao svoj prvi inozemni zadatak Huntelaar je dobio utakmicu Gorice i Rijeke gdje je došao pogledati vratara Ajaxa na posudbi u Turopolju Dominika Kotarskog, ali svakako da će biti ‘na oprezu’ te će pogledati i neke druge talentirane igrače koje će Toplak i Tomić danas poslati na teren.

Huntelaar je igračku karijeru zaključio na kraju prošle sezone, a prije nego što je stigao u Ajax radio je kao trener u mlađim uzrastima De Graafschapa.


Tagovi

AjaxKlaas Jan HuntelaarHNK RijekaRijekaHNK GoricaDominik Kotarski

Ostale Vijesti