REUTERS/Diego Vara
REUTERS/Diego Vara

Legendarni Japanac se vratio u Europu nakon avanture u Brazilu

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 13.03.21. | 12:11

Borit će se za naslov s bivšim mladim reprezentativcem Hrvatske

Nekadašnji veznjak Milana i moskovskog CSKA Keisuke Honda ima novi klub. Nakon jednogodišnje avanture u brazilskom Botafogu karijeru će nastaviti u azerbajdžanskom trenutnom viceprvaku Neftchi Baku.

Legendarnog Japanca krajem prosinca prošle godine povezivalo se s Portimonenseom, 11. momčadi portugalske Primeire, ali na kraju je ipak odlučio do kraja sezone odigrati za Neftchi koji se ove godine bori za naslov.


Trenutno su prvi na ljestvici s 39 bodova, koliko ima i drugoplasirani Qarabag za kojeg igra bivši veznjak Slaven Belupa i Hajduka Filip Ozobić, koji je i treći strijelac prvenstva. Prvo mjesto vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka, a iduća dva u kvalifikacije za Europsku ligu pa će svakako biti zanimljiva borba do kraja između ova dva kluba. Posljednje kolo bi moglo biti i odlučujuće jer će se tad susresti ova dva kluba.


34-godišnji Honda svojim iskustvom bi trebao pomoći Neftchiju do kraja sezone kada mu i istječe ugovor. U Azerbajdžan donosi iskustvo igranja za nizozemske WWW-Venlo i Vitesse, ruski CSKA, talijanski Milan. Okušao se i u Meksiku odigravši jednu sezonu u Pachuci, ali i Australiji igrajući za Melbourne. Početak karijere proveo je u japanskim klubovima Seiryo HS i Nagoya Grampus odakle se lansirao u Europu.

Najveći trag ostavio je u CSKA i Milanu gdje je sveukupno proveo sedam godina, a ostat će upamćen kao izvrstan izvođač slobodnih udaraca.


Upisao je 98 nastupa i 37 golova za reprezentaciju Japana s kojom je igrao na tri Svjetska prvenstva, a 2011. je s nacionalnom vrstom osvojio Azijski kup na kojem je proglašen za najboljeg igrača turnira.


Tagovi

Keisuke HondaAzerbajdžanazerbajdžanska nogometna reprezentacijaJapan

Ostale Vijesti