Reuters
Reuters

Legendarni Irac preuzeo izraelskog prvoligaša

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 26.06.23. | 17:37

Najbolji strijelac Irske svih vremena stigao u Tel Aviv.

Bivši irski napadač Robbie Keane novi je trener Maccabija iz Tel Aviva s kojim je potpisao dvogodišnji ugovor, objavio je izraelski klub u ponedjeljak.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Sretan sam što ću prihvatiti ovaj izazov u Maccabiju," rekao je Keane za klupsku stranicu. "Moj tim i ja već se veselimo početku rada i uvjereni smo u našu sposobnost da učinimo ono što je potrebno za pripremu."

Keane je odigrao rekordnih 146 utakmica za irsku reprezentaciju i još uvijek je najbolji strijelac zemlje sa 68 golova. U svibnju se pridružio stručnom stožeru Leeds Uniteda kao pomoćni trener nakon imenovanja Sama Allardycea za menadžera.

Leeds je pod Allardyceom izgubio tri od četiri preostale utakmice u sezoni i ispao iz lige prije nego što je menadžer sporazumno napustio klub.

"Robbie sa sobom donosi mentalitet, karakter, energiju i fokus pobjednika, kvalitete koje je pokazao svugdje gdje je igrao", rekao je vlasnik Maccabija Mitch Goldhar.

Prethodno je Keane bio pomoćni trener irske reprezentacije i engleskog drugoligaša Middlesbrougha.

Tijekom igračke karijere, Keane je zabio više od 300 golova za Tottenham, Leeds, Liverpool i West Ham United, između ostalih.

Maccabi je završio na trećem mjestu u sezoni 2022./2023. u izraelskoj Premier ligi.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

Maccabi Tel Avivirska nogometna reprezentacijaRobbie Keane

Ostale Vijesti