Legendarni golman premierligaša predvodio navijanje protiv mrskog rivala i sad čeka kaznu (FOTO)

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 30.08.19. | 11:57

Ovo se nije svidjelo njegovom treneru.

Legendarni vratar poljske reprezentacije i Celtica, Artur Boruc, bio je glavna atrakcija na tribinama jedne kvalifikacijske utakmice za ulazak u Europsku ligu. Njegovo pojavljivanje ne bi toliko bilo zanimljivo da je njegov klub Bournemouth, za koji brani od 2014. godine, uopće igrao tu utakmicu.

Naime, 39-godišnji vratar i jedan od najomiljenijih stranaca kod navijača škotskog Celtica, gdje je proveo pet sezona, vodio je navijanje za svoj prvi klub u seniorskoj karijeri, Legiju iz Varšave. Ali ne protiv bilo koga, naime, poljski klub je stigao u Glasgow na mitski Ibrox, na noge najvećem rivalu Celtica, Rangersima.

Tako je Boruc spojio ljubav prema svoja dva kluba Legiji i Celticu, navijajući protiv njihovih velikih protivnika. Bio je glavna atrakcija oduševljenih poljskih ultrasa, ali ni on nije uspio pomoći nogometašima Legije koji se nisu plasirali u grupnu fazu Europske lige zbog minimalnog poraza.

Ova avantura Boruca nije se svidjela Eddieju Howeu, treneru Bournemoutha gdje je Poljak trenutno pričuvni vratar. Nekadašnji vratar Fiorentine i Southamptona neće biti u sastavu Bournemoutha ove subote protiv Leicestera zbog ovog navijačkog pothvata.

„Trebao je biti na klupi, ali to se neće dogoditi. Artur Boruc je na tankom ledu i ima nekoliko stvari za objasniti“, izjavio je Howe.

 

 

 

 

 

 

 

 

(Foto: Reuters)


Tagovi

RangersLegiaEddie HoweArtur Boruc

Ostale Vijesti