Legenda FM-a i bivši reprezentativac Španjolske objesio ‘kopačke o klin’ sa samo 30 godina

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 14.09.20. | 18:01

Fantastičanom veznjaku presudila je kronična ozljeda od koje se nikako nije uspio oporaviti.

Camacho je dijete Zaragoze, a sa samo 15 godina stigao u omladinski pogon madridskog Atletica. Prošao je sve kategorije u klubu, dogurao do prve momčadi, ali jednostavno tih godina konkurencija je bila prevelika da bi mu se dala prilika kakvu je zaslužio pa je za samo 1,5 milijuna eura u siječnju 2011. godine preselio u Malagu koja je tada bila na početku stvaranja velike momčadi s kojom su planirali postati jedna od najboljih španjolskih momčadi.

Sudbina Malage i njezin put od trnja do zvijezda pa opet trnja postao svima je poznata. Ovaj kultni klub (koji doduše nikada u svojoj povijesti nije osvojio niti jedan trofej) sada se nalazi u drugoj ligi, a njihov uvjerljivo najveći klupski uspjeh dogodio se u sezoni 12/13. kad su dogurali čak do četvrtfinala Lige prvaka.

Iznenađuje vas taj uspjeh? Reći ćemo vam samo kako su u svojoj momčadi tada imali igrače poput Demichelisa, Toulalana, Saviole, Baptiste, Willyja Caballera, Dude, Onyewua, Santa Cruza, a povrh svega u momčadi je bio i klupski projekt Isco… Fantastična momčad!

Da bi stvar po Malagu bila gora, oni su bili svega nekoliko minuta udaljeni od ulaska u polufinale Lige prvaka, ali je BVB u nevjerojatnoj utakmici ipak bila spretnija i sretnija.

Prva utakmica u Malagi završila je bez pogodaka, da bi u uzvratu na kultnom Westfalenu gosti vodili sve do 90. minute. Domaćin je onda u prvoj minuti sudačke nadoknade zabio za poravnanje preko Reusa (s tim rezultatom Malaga je i dalje bila momčad koja je išla dalje), da bi onda u trećoj minuti sudačke nadoknade središnji stoper domaćina, Felipe Santana, zabio za potpuni preokret. Camacho je u toj ‘ludoj’ utakmici imao punu minutažu kod gostiju.

Za Furiju je debitirao krajem 2014.godine u prijateljskom ogledu protiv Njemačke, a to mu je ujedno bio i jedini put da je imao privilegiju nositi dres Španjolske. Doduše, razlog tome nije što je Camacho kojim slučajem nedovoljno kvalitetan, već je konkurencija za te pozicije jednostavno bila predobra.

Xavi, Iniesta, Busquets, Koke, Fabregas, Thiago, Isco, David Silva, Mata, Cazorla… Ne moramo dodatno objašnjavati zašto je skupio 'samo' jedan nastup za izabranu vrstu.

U ljeto 2017. Godine, baš u vrijeme kad su krenuli ogromni financijski problem Malage, Camacho je za 15 milijuna eura prešao u redove Wolfsburga, ali tu kreće njegova ‘tortura’. U posljednje tri godine Camacho je odigrao svega 21 utakmicu u svim natjecanjima za Vukove. Naravno, uzrok tome nije manjak kvalitete, već konstantne ozljede, naročito one gležnjeva koje ga muče posljednjih pet godina.

Iako su mu u klubu osigurali najbolju moguću njegu, poslije operacije radio je s najboljim fizoterapeutima te je prošao vrhunsku rehabilitaciju, ali jednostavno pomoći nije bilo. Bol je i dalje bila prisutna, gležnjevi bi oticali nakon malo većeg napora i kraj karijere činio se kao logičan slijed događaja.

Camacho je rekao dosta, a iako ima svega 30 godina, iza njega je jedna velika igračka karijera. Mogla je biti i veća, ali kada igrate Ligu prvaka, ostvarite transfer vrijedan 15 milijuna eura, debitirate za reprezentaciju i budete jednako koristan član momčadi u fazi obrane i fazi napada, onda znate da ste uspjeli.

U klupskoj karijeri može se pohvaliti Europskom ligom i europskim Superkupom (oba trofeja u dresu Atletica), dok je kao član U-21 reprezentacije koju je tada vodio Julen Lopetegui osvojio naslov prvaka Europe 2013. godine.

(foto: Action images)


Ostale Vijesti