foto: Action Images
foto: Action Images

Legenda Barce oplela po klubu: Gube identitet, nikad nisu imali hrabrost priznati da griješe

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 06.11.20. | 12:04

Slavni Brazilac nije se libio reći što misli o klubu u kojem je proveo osam godina.

Dani Alves u osam godina ostavio je veliki trag u Barceloni.

U klub je stigao 2008., da bi ga, teži za tri Lige prvaka, napustio 2016. te otišao u Juventus.

Danas je Alves na glasu kao jedan od najvećih desnih bekova u povijesti nogometa te službeno najtrofejniji igrač sporta, što je nimalo težak zadatak kada uzmemo u obzir da se radi o najpopularnijem sportu.

Brazilac je stigao prokomentirati zbivanja u svom bivšem klubu u kojem je ostavio najviše traga. Barcelona je prošla turbulentno ljeto, Bayern ju je u Ligi prvaka ponizio 8:2, omraženi predsjednik Bartomeu je napustio svoju funkciju, klub je navodno pred bankrotom, svlačionica je podijeljena u klanove, a povrh toga pozivi da se igračima smanje plaće su naišli na izrazito neplodno tlo kod nogometaša. Uz to, Ronald Koeman, novi trener kluba nije startao naročito dobro porazom u El Clasicu i generalno slabašnim predstavama.

"Barcelona mijenja svoju filozofiju i normalno je da će imati problema. Po mom mišljenju, izgubili su identitet i sada prolaze kroz težak proces u želji da ga vrate. Porazi od Liverpoola i Bayerna su bolni, ali događaju se. Mora se učiti iz toga. Barcelona trenutno izgleda poput ekipe koja kupuje i prodaje i time gubi identitet. Nikada nisu imali hrabrosti ni petlje da priznaju da riješe i da nisu u pravu", jasan je Alves.

Dodao je i kako je ovog ljeta Messiju poslao poruku poručivši mu da ostane u svom domu, kao što je i njemu Brazilac ranije govorio kad je odlazio, iako se tada klub htio riješiti njega te nije imao izbora.


Tagovi

NogometBarcelonaDani Alves

Ostale Vijesti