Brad Mills/USA TODAY Sports
Brad Mills/USA TODAY Sports

LeBron se igra, Wizardsi prosuli 30 razlike, Kennard zabio 7 poena u zadnjih 9 sekundi (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 5min | sri. 26.01.22. | 09:04

Sjajne NBA večer u kojoj su zvijezde bile u prvom planu.

Ljubitelji NBA lige sinoć su imali prilike uživati u devet ogleda. Svakako je glavna utakmica večeri bila ona između Brooklyn Netsa i LA Lakersa u kojoj su na suprotnim stranama bili LeBron James i James Harden. Domaćin nije mogao računati na Duranta i Irvinga, gostima se vratio Davis, a pokazalo se da su Brooklynu dvije glavne zvijezde ipak previše važne da bi se bez njih svladalo jednog od glavnih kandidata za naslov.

Harden je odigrao statistički veoma dobru utakmicu. Imao je na kraju triple-double učinak s 33 poena, 12 skokova i 11 asistencija, ali svoju momčad nije uspio odvesti do pobjede. 'Glavni osumnjičeni' zašto to nije bio slučaj je LeBron James, najveća zvijezda današnjice i jedan od najvećih košarkaša svih vremena.

King je također imao 33 poena, 7 skokova i 6 asistencija, dok se posebno istaknuo s dvije vezane ukradene lopte i atraktivna zakucavanja.

Spomenimo da je u svojoj prvoj utakmici nakon podulje stanke Davis upisao tek 8 poena, 2 skoka i 2 asistencije, a jako dobru utakmicu kod gostiju odigrao je Malik Monk koji je započeo na klupi i na kraju dogurao do 22 poena, 5 skokova i 2 asistencije.

Od ostalih utakmica valja istaknuti pobjedu 76ersa protiv Nole 117:107, a prvo ime na susretu bio je Joel Embiid koji je za 33 minute ubacio 42 poena, a može pohvaliti i sa 14 skokova, 4 asistencije i 4 blokade. Jednako tako je sjajan bio Harris koji je imao 33 poena, 11 skokova i 2 asistencije.

S druge strane, pokazalo se da gostima previše nedostaju glavne zvijezde – Zion Williamson i Brandon Ingram. Potonji ima koronavirus, dok je Zion i dalje nespreman. Gotovo nestvarno, ali istinito, s tim da se u prvi plan stavlja njegovi problemi sa stopalom…

Kod gostiju je najbolji Willy Hernangomez koji je imao 29 poena i 10 skokova, dok je Nickeil Alexander-Walker imao 31 poen, 4 skoka i 5 asistencija.

Svakako valja spomenuti i fenomenalnu utakmicu Bostona u svojem TD Gardenu gdje je pao Sacramento s čak 53 koševa razlike. Dvije glavne zvijezde u redovima današnjeg domaćina, Brown i Tatum, kombinirano su imali 66 poena, 14 skokova i 9 asistencija.

„Dijelili smo loptu, svi su sudjelovali u igri, svi su zabijali. Zabili smo 128 poena, to sve govori“, rekao je Tatum poslije utakmice, da bi kasnije Udoka pohvalio svoje dvije glavne zvijezde momčadi.

Oni su naše dvije glavne zvijezde i kad oni na parket izađu s takvom energijom izgleda da se i svi drugi priključe“, rekao je Nigerijac.

Kod gostiju je tek Buddy Hield bio dvocifren, a kakvu su utakmicu odigrali najbolje oslikava to da su u prvom poluvremenu postigli 30 (!) poena.


Za kraj, spomenimo i tijesnu pobjedu LA Clippersa u Wasingtonu. Na poluvremenu je rezultat bio 66:36 za Washington, ali su na kraju gosti slavili u velikom preokretu rezultatom 115:116.

Luke Kennard bio je igrač odluke. Zabio je sedam poena u zadnjih devet sekundi, uključujući i šut i1.9 sekundi prije kraja kojim su gosti došli do vodstva. Bio je to 'four point play' koji se stvarno u ovoj situaciji ne viđa tako često. Washington je ovu sezonu započeo 10-3 učinkom, da bi nakon toga bili na 13-22.

Poslije utakmice je posebno razočaran bio Beal koji je rekao sljedeće:

„Itekako sam svjestan kako mi igramo, a kako druge momčadi igraju. Znam da ja imam veliki utjecaj na igru, kako preko koševa tako i u razgradnji igre. Ja želim pobjeđivati. Svi mi to znamo. Vrijeme da to počnemo i raditi“, rekao je Beal koji je ovu utakmicu završio 23 poena, 9 skokova i 6 asistencija. On je ujedno bio i najbolji strijelac svoje momčadi u kojoj je čak sedam igrača bilo dvocifreno, ali to im nije bilo dovoljno za slavlje.

Što se tiče Clippersa, sjajan je bio Coffey s 29 poena i 5 skokova, pobjedi je doprinio i Mann sa 16 poena, ali je Kennard ipak prvo ime ne samo susreta, već cijele večeri.

„Kad smo došli na -10 pomislio sam si 'OK, imamo priliku okrenuti utakmicu ako uspijemo malo bolje igrati u obrani'“, rekao je Tyronn Lue poslije utakmice.

NBA, 26. siječnja

Philadelphia – NO Pelicans 117:107

Detroit – Denver 105:110

Toronto – Charlotte 125:113

Washington – LA Clippers 115:116

Boston – Sacramento 128:75

Brooklyn – LA Lakers 96:106

Houston – San Antonio Spurs 104:134

GSW – Dallas 130:92

Portland – Minnesota 107:109


Tagovi

LeBron JamesLos Angeles LakersLuke KennardLos Angeles Clippers

Ostale Vijesti