REUTERS/Alberto Lingria
REUTERS/Alberto Lingria

Lazio je nepopravljiv: Tri crvena kartona, osam pogodaka, asistencija Tome Bašića i remi u 99. minuti (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 02.12.21. | 22:01

Kakva utakmica na Olimpicu, koliko uzbuđenja u devedeset minuta nogometa...

Nogomet u Italiji je danas zbilja – spektakularan. U ranijem popodnevnom terminu smo ispratili dva lica Torina. Prvo, domaćinsko i goropadno je stjeralo u kut gostujući Empoli uz sjajan pogodak Marka Pjace, a ono drugo, koje se pokazalo čim je Singo dobio crveni karton, donijelo je Empoliju krila za veliki povratak u susret i konačni rezultat 2:2.

S druge strane, posljednja utakmica 15. kola, ona između Lazija i Udinesea je trebala donijeti rutinirano slavlje domaćina koji se traži nakon nešto slabijeg niza, završila neočekivano, Lazio je na kraju ostao uz samo jedan mršavi bod nakon velikog preokreta koji im je donio vodstvo rezultatom 4:3. Naime, Udinese je izjednačnio u 99. minuti. Što ste drugo očekivali od Lazija kojeg vodi nervozni Maurizio Sarri?

Nebeskoplavi su opet ušli katastrofalno u utakmic. Navijači Lazija se i dalje oporavljaju od visokog poraza od Napolija, a ono što su im igrači danas priuštili u prvom dijelu je zbilja stress kakav nitko ne želi doživjeti. Inače slabo napadački Udinese je primjerice u 16. Minuti susreta odradio pravu tiki-taku pred golom domaćina. Pepe Reina je samo mogao pratiti glavom što se oko njega događa dok se ispred njega obrana pomalo gubi u zoni koja se raspala nakon ključnog dodavanja Mate Jajala koji je sjajno uposlio Beta koji glavom neobranjivo gađa za 0:1.

Petnaestak minuta kasnije, taman dok se Lazio malo stabilizirao na terenu i krenuo pritiskati goste za pokušaj izjednačenja, evo i drugog gola. Lazio je imao veliki broj igrača u napadu, ali je Cataldi katastrofalno reagirao na jednu visoku loptu. Beto se sjurio prema Reini poput strijele, Patric i Acerbi su ga mogli samo pramatrati kako trči i zabija za muk na Olimpicu

Maurizio Sarri nije imao neke ideje što učiniti, Lazio je imao napad, imao je posjed, pa čak i nekoliko dobrih šansi, ali je Beto taj koji je zabio dva gola i tako natjerao Lazio u očaj. Uostalom, kako se pomiriti s činjenicom da je Udinese zapucao samo tri puta po golu u prvom dijelu i čak dva puta zabio?

Moramo biti pošteni i naglasiti kako su i nebeskoplavi bili slabo raspoloženi kada je u pitanj upreciznost, no i njih je pomazila sreća pred odlazak na odmor. Ciro Immobile je smanjio na 1:2 nakon jednog dobro prodora Pedra po desnoj strani. Novi gol na susretu je dao krila Laziju da proba doći do egala prije odlaska u svlačionicu, što bi ih svakako gurnulo naprijed mentalno u htjenju da se ova utakmica nakon lošeg starta može dobiti.

Minutu prije odmora, novi šok. Tragičar je opet Cataldi. Veznjak ima groznu utakmicu, dva puta je izgubio loptu na polovici igrališta, što je automatski donijelo i treći pogodak gostiju, ovog puta je grešku iskoristio Molina na asistenciju pomalo zaboravljenog Deulofeua. Kako i obično bude slučaj s Lazijom, Nebeskoplavi su iz obečavajućeg pritiska stigli do gola u svojoj mreži u svega petnaestak sekundi.

Srećom po Lazio, s tim rezultatom se otišlo na odmor. Kako je na trenutke sve izgledalo, moglo je tu biti još golova. Pošto nemamo kamere i pristup svlačionici, ne možemo znati što je točno Sarri rekao svojim dečkima, no ono što se dogodilo u petnaestak minuta nastavka je prava rapsodija u odnosu na prvi dio susreta. Sarri je nekako pronašao rješenje za odsječena krila, pa je tako desna strana terena odjednom prodisala. Uostalom, oba povratnička gola dali su igrači s te strane igrališta.

Prvo je Pedri iskoristio neodlučnost gostujuče obrane i pomalo neometan zabio za 2:3, samo da bi nekoliko minuta kasnije Sergej Milinković-Savić dokazao zašto je svojedobo bio ocijenjen kao top svjetski talent. Prekrasna lopta lijevom nogom s ruba šesnaesterca, ravno u rašlje. Kakav način za vratiti se u utakmicu!

Spomenimo još kako smo na utakmici vidjeli i dva crvena kartona, po jedan sa svake strane. Za domaćine je porumenio Patric, dok je za Udinese nekoliko minuta kasnije sve poravnao kada je pocrvenio i jedan od njihovih igrača na travnjaku.

Kako smo napisali ranije, s Lazijom nikada ništa nije sigurno. Bio je to samo jedan prekid u solidnoj poziciji. Izveo ga je Toma Bašić, a Acerbi sam kao duh pogodio za 4:3. Kakva utakmica kakav show i finalno, nevjerojatna pobjeda Lazija vrijedna osme pozicije i borbe za mjestima koja vode u Europu.

Za sam kraj, kad smo već imali sve spremno za konačni rezultat, stiže izjednačenje. Jer kako drugačije kada je Lazio u pitanju? Arslan je junak gostijuće ekipe, Lazio se može uhvatiti za glavu. Inače, nakon postignutog gola, sudac je stigao nekome dati još jedan crveni karton. Kakav show.


Serie A, 15. kolo

Utorak

Fiorentina – Sampdoria 3:1

Atalanta – Venezia 4:0

Salernitana – Juventus 0:2

Verona - Cagliari 0:0

Srijeda

Bologna – Roma 1:0

Inter – Spezia 2:0

Genoa – Milan

Sassuolo - Napoli

Četvrtak

Torino – Empoli 2:2

Lazio - Udinese 4:4



Tagovi

LazioUdineseToma Bašić

Ostale Vijesti