REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea

Laporta obećao dovođenje Messijevog bliskog prijatelja ako pobjedi na izborima

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 04.03.21. | 13:48

U nedjelju se održavaju izbori za predsjednika Barcelone

Ove nedjelje održavaju se izbori za predsjenika Barcelone, a najizgledniji pobjednik je bivši čelnik katalonskog kluba Joan Laporta. Izorisu otvoreni za 110 tisuća članova Barcelone, a odvit će se u sjeni uhićenja predsjednika Josepa Maria Bartomeua.

Za vrijeme stolovanja Laporte osvojene su dvije Lige prvaka, četiri La Lige, jedan Kup kralja, tri španjolska Superkupa i jedan europski te Svjetsko prvenstvo klubova. Za vrijeme njegovog mandata 2009. godine Barcelona je s Pepom Guardiolom na klupi osvojila šest trofeja.

Laporta sada obećava mnogo, a jedno od upečatljivijih obećanja je dovođenje Messijevog bliskog prijatelja iz Manchester Cityja, Sergija Kuna Aguera. Argentinskom napadaču istječe ugovor ovog ljeta I na Camp Nou bi došao kao Slobodan igrač.

Njegov dolazak bi vjerojatno primiro price o odlasku Lionela Messija iz Barcelone. Aguero je ove sezone za City nastupao u samo šest utakmica ulazeći uglavnom s klupe. U Manchester je stigao prije deset sezona iz Atletico Madrida, a za to vrijeme zabio je 256 golova u 381 nastupu za City te osvojio 13 trofeja s Građanima.

S obzirom na minutažu ove sezone Guardiola neće produžiti s Argentincem koji će biti Slobodan igrač ovog ljeta.

Hoće li do ovog transfera doći saznat ćemo već u nedjelju kada će navijači Barce izabrati novog predsjednika između već spomenutog Joana Laporte te Victora Fonta i Antonija Freixa. Pobjednik ovih izbora suočit će se s teškim zadatkom vraćanja kluba na put stare slave i vraćanja dugova od 1.1 milijarde funti.


Tagovi

Lionel MessiSergio Aguero

Ostale Vijesti