Lampardova sječa glava: Osam igrača na listi za odstrijel

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 02.03.20. | 08:51

Chelsea okreće ploču ovoga ljeta.

Očigledan pad Chelseaja, kako igrom, tako i rezultatski, događa se već posljednjjih mjesec i pol dana. Osim pobjede nad gradskim rivalom Tottenhamom u Premiershipu, svladali su tek drugoligaša Hull u FA Cupu. U međuvremenu su upisali po tri poraza i tri remija, a posebno im je teško pao udarac od Bayerna u Ligi prvaka (3:0).

Ovog vikenda Marcos Alonso ih je spasio od poraza protiv davljenika Bournemoutha, a čini se kako je treneru Franku Lampardu došla voda do grla te je odlučio poduzeti određene korake kako bi spriječio daljnje potonuće forme.

Iako je pad u igri bio očekivan, poglavito kada je ovako mlada momčad u pitanju i još u fazi rebuildinga, s određenim igračima trener Bluesa nije zadovoljan. Prema pisanju The Suna, uprava londonskog giganta stavit će na listu za odstrijel čak osmoricu igrača.

Iako je praktički sigurno da neće svi oni napustiti Stamford Bridge, velika većina je ionako na izlaznim vratima. The Sunove tvrdnje uvijek treba uzeti „sa zrnom soli“, stoga je izgledno da će neko od ove osmorice i ostati, poglavito ako se uspiju dokazati Lampardu do kraja sezone.

Što se tiče otpisanih, to je u prvom redu vratar Kepa, kojega su 'Plavci' već ponudili Atleticu uz 30 milijuna eura za Jana Oblaka, a na izlaznim vratima su i Kurt Zouma, Emerson te Marcos Alonso, kojemu očito ni ova dva zgoditka protiv Bournemoutha nisu previše pomogla.

Preostali su Pedro i Willian - kojima istječe ugovor i koji su praktički sigurni u rubrici odlazaka, iako je sam Brazilac izjavio da bi rado ostao, ali mu klub ne nudi produženje - te Jorginho i Ross Barkley.

Iako je Englez u drugom planu i njegovo napuštanje ne bi toliko čudio, spominjanje naturaliziranog Talijana u kontekstu odlaska iz Londona ipak zvuči nerealno. Poglavito jer je Jorginho pokazao da se može odlično prilagoditi novom sistemu u kojemu se odlično nadopunjuje s hrvatskim reprezentativcem Mateom Kovačićem.

S obzirom na to da Chelsea doista treba ići u velik shopping ovog ljeta, ovaj popis izgleda poprilično realan kada uzmemo u obzir minutažu pojedinih igrača s ove „liste za odstrijel“ te njihove partije pod Lampardom. Gotovo sigurno neće svi napustiti Stamford Bridge, ali većina je na izlaznim vratima.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Frank LampardKepa ArrizabalagaKurt ZoumaMarcos AlonsoEmersonPedroWillianRoss BarkleyJorginho

Ostale Vijesti