Lampard dogovorio prvi veliki transfer, sjajnog napadača plaća 45 milijuna eura

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 12.02.20. | 15:46

Zabrana dovođenja igrača je istekla, a Lampard je već dogovorio prvo ljetno pojačanje.

Posljednjih nekoliko prijelaznih rokova značajno je oblikovalo aktualni kadar Chelseaja. No, nije to izgledalo kao tipični mercato Abramovičeve vladavine jer su Bluesi imali zabranu registracije novih igrača. Stoga je Frank Lampard bio primoran dati priliku mlađim igračima kao što su Mount, Hudson-Odoi, james, Tomori i Abraham.

Sada je zabrana istekla i Chelsea će se vratiti kupovanju skupih pojačanja, a prvo je, čini se, dogovoreno. Kako prenosi nizozemski Telegraaf, Ajax i Chelsea dogovorili su transfer Hakima Ziyecha. Oni navode kako je postignut usmeni dogovor, a naravno, posao će se realizirati na ljeto. Kopljanici će na odlasku Marokanca zaraditi 45 milijuna eura, navodi se u Telegraafu.

Sjajan je to posao za Ajax koji je marokanskog napadača doveo u ljeto 2016. iz Twentea za 11 milijuna eura. U dresu prošlogodišnjeg polufinalista Lige prvaka, Ziyech je dosad odigrao 159 utakmica, zabio 48 golova i dodao 82 asistencije. S obzirom na to da će u ožujku napuniti 27 godina, može se reći kako Chelsea kupuje kompletnog igrača koji ispred sebe ima najbolje igračke godine.

Za kraj spomenimo da je Ziyech rođen u Nizozemskoj te je prošao sve mlađe kategorije Oranja, ali je potom odabrao da će u seniorskoj konkurenciji nastupati za zemlju iz koje dolaze njegovi roditelji. Tako je za Maroko odigrao 32 utakmice i zabio 12 golova.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Hakim ZiyechtransferiFrank Lampard

Ostale Vijesti