Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Kustić: "Tri navijača su nas osramotila, slažem se s izbornikom da je to namješteno"

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 14.09.23. | 20:49

Predsjednik HNS-a komentirao je dvije disciplinske prijave koje su stigle na adresu HNS-a.

Krovna europska nogometna organizacija, Uefa, jučer je pokrenula disciplinski postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza zbog rasizma i diskriminacije na utakmici kvalifikacija za Euro između Hrvatske i Latvije koja je odigrana na stadionu HNK Rijeka.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Promatrač FARE-a podnio je izvještaj delegatu utakmice u kojem je navedeno da je u sektoru s hrvatskim navijačima primijećen pojedinac koji je u nekoliko navrata istaknuo ustašku zastavu te je zbog tog incidenta Uefa pokrenula disciplinski postupak protiv HNS-a. Predsjednik HNS-a Marijan Kustić, komentirao je ovaj slučaj za Dnevnik Nove TV.

"Mi smo protiv bilo kakve diskriminacije, tri navijača koja su objesila zastavu su nas osramotila. Slažem se s izbornikom Dalićem da je to namješteno. Ne znam tko stoji iza toga, ali to nije slučajno da se četiri ili pet puta istakne ta zastava baš da se vidi za predstavnika FARE-a i da vidi ustaški znak na 60-70 metara. Nije to slučajno, neka tijela rade svoj posao", rekao je Kustić pa dodao.

"Mi kao savez ćemo pokrenuti postupak prema neodgovornim pojedincima. Vidjet ćemo kad će biti odluka UEFA-e, mi se nadamo da ćemo imati pun stadion u Osijeku, imamo preko 100 tisuća zahtjeva, radimo na tome da se sve odigra dobro".

Kustić nije pretjerano optimističan po pitanju kazne koja slijedi.

"Prošli put smo dobili uvjetnu kaznu, odnosno poruku da će nam zatvoriti stadion na bilo kakav idući incident. Mi radimo sve sa svoje strane da se to ne dogodi. Šanse su deset posto da će nam stadion ostati otvoren. Ono što mi moramo naglasiti je da će se Savez uvijek boriti protiv diskriminacije i rasizma. Ovo na Rujevici nije slučajno ispalo".

Kao da jedna kazna ne bi bila dovoljna, na adresu HNS-a danas je stigla još jedna disciplinska prijava i to zbog tučnjave hrvatskih i armenskih navijača na kvalifikacijskom dvoboju u Jerevanu.

"Dobili smo disciplinsku prijavu, odnosno otvoreni postupak za utakmicu u Armeniji. Unutra stoji da imaju saznanja da se radi o hrvatskim navijačima , ali mi ćemo se svakako očitovati o tom dijelu. Niti smo distribuirali ili prodavali karte niti smo organizatori, nismo imali veze s tim dijelom. Tako da nemamo nikakva imena niti bilo kakve informacije da su u pitanju hrvatski državljani", rekao je Kustić. (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Hrvatski navijačinavijačiHrvatski nogometni savezHNSMarijan Kustić

Ostale Vijesti