Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

Kumovi pune blagajnu: Milan i Fiorentina žele Kačavendu, Dinamo u statusu quo

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 29.10.21. | 08:14

Mnogi smatraju da bi za njega bilo najbolje da ostane na Kajzerici do kraja sezone, ali ako dođe nemoralna ponuda…

Lukas Kačavenda prije godinu dana bio je tek jedan u nizu talentiranih klinaca od kojih 'možda nešto i bude' jednog dana. Izdanak Lokomotivine škole nogometa prvu pravu priliku u seniorskoj momčadi kluba dobio je kad je situaciju u i oko kluba bila sve samo ne zavidna, ali Samir Toplak mu je vjerovao te je malo po malo Kačavenda postao standardni prvotimac.

Toplak je ispunio cilj, Lokomotiva je ostala u ligi, ali onda je ljetos 'digao sidro' i napustio Kajzericu. Mnogi su bili iznenađeni, zašto odlazi, zašto ga iz kluba puštaju da ode… Pitanja je bilo više no samih odgovora. U kratkom periodu na klupi Lokosa, Toplak je napravio dvije ključne stvari kad je u prvu momčad je gurnuo kumove – Lukasa i Roka. Jedan je već napustio klub u transferu vrijednom četiri milijuna eura, a drugi… drugi bi već ove zime, nakon što se ljetos proslavio prvi veliki transfer, mogao biti glavni akter i drugog izlaznog transfera. Iako, Lokomotivi se ne žuri, pa možda sve te priče oko transfera možda malo odulje do ljeta.

Naime, Kačavendu već neko vrijeme ozbiljno prati nekolicina europskih velikana, a to je u razgovoru za SN potvrdio i Marko Naletilić:

„Već sad imamo niz upita za Kačavendu, javio se veliki broj klubova. Svoje su zanimanje, uz ostale, istaknuli Milan, Wolfsburg i Fiorentina, da ne nabrajam dalje. I nije to ništa čudno. Lukas je mlad i strahovito nadaren igrač, a već ima kontinuitet igara u klubu i reprezentaciji.“

Dinamo zasad nije opcija…

„Koliko sam upućen, nije bilo službenih razgovora. Ne samo s Dinamom, već s nijednim inozemnim klubom. Normalno da je Dinamo zainteresiran. Međutim, najvažnije od svega je da Lukas mora kontinuirano igrati, a taj kontinuitet ima na Kajzerici i zasad sve upućuje da će do kraja sezone ostati na Kajzerici“, priča Naletilić.

Iako poznati nogometni agent ističe kako nije bilo pregovora na relaciji Kačavenda – Dinamo, prema informacijama Sportskih novosti interes Dinama za nadarenim veznjakom Lokomotive je i više nego ozbiljan. U Maksimirskoj 128 ne žele ponoviti novi slučaj Šimić, koji je ljetos izabrao Salzburg budući da Dinamo nije bio spreman platiti četiri milijuna eura koliko su za njega tražili Šikić i ostatak društva s Kajzerice.


Tagovi

Lukas KačavendaDinamo ZagrebNK LokomotivaMilanWolfsburgFiorentinanogometni transferitransferiZimski prijelazni rok

Ostale Vijesti