Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Kulešević: “Postojala je ponuda za Miereza iz Saudijske Arabije, od Cokaja i Andrića nismo odustali zbog financija”

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 14.09.23. | 11:24

Sportski direktor Bijelo-plavih rezimirao je prijelazni rok s kojim je generalno zadovoljan te je naglasio kako je za njega ostanak Argentinca najveća pobjeda kluba ovog ljeta.

Ovog je vikenda pred nogometašima Osijeka jedna jako izazovna utakmica. I to protiv kluba s kojim su posljednjih par sezona vodili prilično žustre bitke u prvenstvu. Bijelo-plavi odlaze na Kvarner gdje će ih dočekati Rijeka. U derbi utakmicu osmog kola HNL-a momčad Stjepana Tomasa ulazi s bodom više od trećeplasirane Rijeke, što znači da bi, u slučaju da Dinamo svlada Slaven Belupo, Osijek u deveto kolo mogao ući kao četvrti na prvenstvenoj ljestvici ako protiv Rijeke upišu poraz. U prošlom kolu su Bijelo-plavi imali 2-0 vodstvo protiv Dinama, ali su na kraju Plavi slavili pogotkom u sudačkoj nadoknadi kad je Petković bio precizan s bijele točke. Ta utakmica podigla je puno prašine, Osječani su kasnije uputili oštro priopćenje na temu suđenja, ali za vrijeme reprezentativne stanke se njihov bijes malo smirio pa tako hladne glave žele na Rujevici doći do svoje četvrte ovosezonske pobjede u prvenstvu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Sportski direktor Ivica Kulešević u razgovoru za Glas Slavonije je rezimirao prijelazni rok u kojem su Bijelo-plavi ipak nešto više prodavali no kupovali. 

“Moram na početku otići malo unatrag kako bi se stekla kompletnija slika poteza koje smo vukli ovog ljeta. U tri prethodne godine puno smo ulagali u struku i igrače, ali to nam nije donijelo očekivane rezultatske iskorake, pa smo se odlučili krenuti drugim putem”, rekao je Kulešević, nakon čega je slijedilo dodatno objašnjenje.

“Jednostavno, želimo se vratiti na financijske postavke od prije jeseni 2020. godine, kada smo se bili odlučili na velika ulaganja. Težak je to proces, jer uvijek je lako davati, ali kada dođe vrijeme u kojem se treba rezati, onda su to bolna iskustva.”

Navijači pak smatraju da je klub trebao biti ‘agresivniji’ i ambiciozniji po pitanju dovođenja novih igrača.

“Shvaćam navijače, ali u svemu treba pogledati širu sliku. Mi smo u tranzicijskom razdoblju, u kojem praktično pokušavamo formirati novu momčad”, dodao je sportski direktor Osijeka koji je potom naglasio kako je generalno zadovoljan odrađenim poslom u prijelaznom roku te da mu je žao što klub nije uspio realzirati baš sve što je htio.

“Od Čokaja i Andrića smo odustali u finišu prijelaznog roka, a razlozi nisu bili financijski, nego smo jednostavno donijeli takvu odluku, ali mi je drago što su obojica iskazala želju za dolaskom u Osijek.”

Priča tjedna, mjeseca, a i cijelog prijelaznog roka je Ramon Mierez. A on je ostao Bijelo-plavi…

“Za mene je ostanak Ramona Miereza najveća pobjeda u ovom prijelaznom roku. Ogroman je bio pritisak na nas i na njega samog, što svi znaju. Imali smo tri ponude. Rusija je otpala jer Ramon nije htio ići tamo, s Dinamom znate što se događalo, a postojala je i ponuda iz Saudijske Arabije, koja je financijski bila u gabaritima koje želimo, ali smo je odbili jer ne bismo stigli više reagirati na tržištu zato što je prijelazni rok završio.”

No, da je El Toro kojim slučajem napustio Pampas, ne bi to bio ‘kraj svijeta’.

“Rješenja, već sam rekao, imamo spremna, a puno će ovisiti o tome hoće li Mierez ostati ili otići.”

U velikom razgovoru za Glas Slavonije kojeg možete pročitati OVDJE, Ivica Kulešević osvrnuo se i na tretman od strane sudaca kojeg on, u najmanju ruku, ne smatra dobrim,

“Što se domaće scene tiče - cilj nam je biti pri vrhu HNL-a, te što dalje doći u Kupu. Trofeji? Pa tko ih od nas ne bi želio osvajati?! No uz neravnopravnost koju imamo u tretmanu kod sudaca nema smisla govoriti o trofejima. Nećemo se predati. Borit ćemo se i dalje, želimo biti konkurentni, a mislim kako to i možemo, a vjerujem da će se popraviti i naš status kod sudaca.”

Cijeli razgovor Ivice Kuleševića s Daliborom Kelerom iz Glasa Slavonije pročitajte OVDJE (G)



Tagovi

Ivica KuleševićRamon MierezOsijekNK Osijek

Ostale Vijesti