Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Krznarove taktičke zamisli nisu iznenadile Moyesa već igrače Dinama

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 16.09.21. | 21:33

Jedino vrijedno spomena što smo vidjeli od Dinama donekle je bila predstava Ivanušeca te kapetanska reakcija Ademija nakon drugog gola West Hama

Zazivali smo reprizu Tottenhama ili barem Arsenala. No, večeras su nam Krznar i društvo servirali onaj stari Dinamo. Onaj Dinamo bez ikakve ideje i bez imalo hrabrosti. Dinamo koji kada i odoli pritisku protivnika - zabije gol sam sebi! I to dva puta. West Ham nije niti trebao doći na utakmicu, završilo bi 0-2. A da nesreća ne dolazi sama, svjedočila je sudačka nadoknada iz Beča u kojoj je Genk zabio Rapidu i pobjegao Dinamu.

Gdje je nestao onaj Dinamo koji je barem bio agresivan bez obzira tko bio s druge strane? Ovaj protiv West Hama je skinuo gaće, zakopao se u svojih 16 metara i nabijao prema naprijed. Pa što Bog da… U nastavku je bio nešto bolji, ali nula udaraca na gol podatak je koji će dovoljno reći sam za sebe!

Postava s tri stopera trebalo je biti taktičko iznenađenje Damira Krznara. Naglašavamo, trebalo. Naime, obzirom da mu je postava izašla u jutarnjim izdanja novina iznenađeni su eventualno mogli biti njegovi igrači. Barem su tako djelovali od samog početka. Nesigurni i nitko nije znao što treba raditi. Niti jedan igrač nije bio u pravom ritmu, bez energije…

Petković je kao špica primao loptu na 40 metara od gola i onda je trebao okomito krenuti, nanizati nekoliko igrača i zaprijetiti. Bit će da je Messi. Ristovski potpuno izgubljen. Desni bek koji ubačaje s desne strane čeka u srcu kaznenog prostora. Livaković uhvati centaršut, okrene se oko sebe i vidi svojih osam suigrača kako stoje. Nitko se ne otvara, svi sretni što nisu primili gol.

Sportska politika tijekom prijelaznog roka napravila je komediju. Lijepo za gledati i smijati se ako niste navijač Dinama. Ako jeste, onda je to bilo za plakanje. Šerif je bio upozorenje, West Ham potvrda. Prodaš Jakića i Majera za 20 milijuna eura, vratiš Dilavera kojeg otjeraju iz Turske i Čopa koji su besplatni, a kupiš Jurića samo da ne ode u Osijek. A želiš biti konkurentan… Dinamo od lani i ovaj koji sada gledamo su nebo i zemlja. I što prije u klubu shvate to, bit će im lakše.

Kada bolje razmislimo, nisu niti trebali odgađati utakmicu s Hajdukom jer večeras nisu pošteno oznojili dres. Iako, možda je Krznar bio vizionar… Možda ga s te strane ide karta kada su mu ove taktičke zamisli krajnje upitne. Poput ove da mijenja beka (Ristovski) za beka (Moharrami) u trenutku dok hvataš 0-2.

Zapravo, jedino vrijedno spomena što smo vidjeli od Dinama večeras donekle je bila predstava Ivanušeca te kapetanska reakcija Arijana Ademija nakon drugog gola West Hama. Declan Rice počeo je slaviti gol pred navijačima sa Sjevera na pomalo neprimjeren način. No, dobro za njega da je bio okružen s pet suigrača kako je Aki krenuo…



Tagovi

Dinamo ZagrebWest HamEuropska liga

Ostale Vijesti