Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Krznar: Kako se osjećam? Lud sam, ostali smo bez pet igrača u odnosu na prošlu sezonu!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 25.11.21. | 21:03

Strateg Dinama vjeruje u Europsku ligu.

Dinamo nije uspio na Maksimiru svladati Genk, ali je uspio izboriti europsko proljeće najmanje u Konferencijskoj ligi. Za plasman u drugu rundu Europske lige potreban je bod u zadnjem kolu u Londonu.

"Ostaje još jedna utakmica protiv West Hama. Tamo nam treba bod. Vjerujem da ćemo ga dostići, dat ćemo sve od sebe da dohvatimo drugi krug Europske lige".

Dinamo ej odigrao jako dobro prvo poluvrijeme, no u nastavku je došlo do energetskog pada te je Genk bio opasnija momčad na terenu..

"Da, odigrali smo izuzetno dobro prvo poluvrijeme, s puno energije, pritiska, dobili smo dubinu preko Menala i Oršića. Genk je u nastavku korigirao zadnju liniju, a nama se dogodio energetski pad. Pokušali smo ga ga nadoknaditi izmjenama, bilo je možda malo previše pragmatičnosti u završnici utakmice s obzirom na veliki ulog. Probali smo zabiti, ali nismo uspjeli. Htjeli smo tri boda, dobili smo jedan. Sada idemo svim snagama po taj zadnji bod", rekao je Damir Krznar.

"Miješaju se osjećaji, svlačionica je klonula, ali mislim da za to nema potrebe. Osigurali smo europsko proljeće, ali nitko ga ne slavi. Još uvijek smo drugi, još je jedna utakmica, a do tog boda možemo u Londonu", rekao je Krznar i napomenuo kako je ova sezona za njega uspješna.

"Ne razmišljam o tome i na to ne mogu utjecati. Ovo je momčad u stvaranju, radimo novi Dinamo, a još imamo i rezultat. Netko će reći slab, ali za mene je ovo vrlo dobar rezultat. U sportu ciljevi tjeraju jedan drugog. Naš cilj je bila jesen, nakon toga je sljedeći proljeće u Europi. Sada ćemo pokušati da to uspijemo u Europskoj ligi. Uvijek ljestvicu podižemo maksimalno. Kada se to ne uspije frustracije su normalne."

Dinamo je hrvatski klub koji je ove sezone odigrao najviše utakmica.

"Prokletstvo Dinama su visoki ciljevi. Svi očekuju da imamo 10 bodova više u prvenstvu, da smo u Europi prvi u skupini. No stvarnost je drugačija. Ostali smo bez pet prvotimaca, a pripreme smo počeli bez reprezentativaca. U devetom mjesecu smo ostali i bez kompletnog veznog reda, Majer i Jakić su otišli, a Ademi je imao problema s ozljedama. Kada igraju reprezentacije ostajemo bez 14 igrača, a za automatizme treba vremena. Kako se osjećam ? Lud sam. Sve ovo što sam nabrojao trebali ste i vi detektirati," rekao je Krznar.




Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoGenkDamir Krznar

Ostale Vijesti