Nel Pavletic/PIXSELL
Nel Pavletic/PIXSELL

Krznar preuzeo lidera prvenstva Slovenije, trofejni Španjolac prešao u Francusku

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 11.10.23. | 10:07

Ono o čemu se špekuliralo, postalo je službeno...

Nema kraja trenerskim rošadama u Sloveniji. Nakon što je Damir Krznar napustio klupu Maribora, na koju je potom sjeo Ante Šimundžam, Albert Reira (španjolski strateg koji je prošle sezone vodio Olimpiju do naslova) napustio je klupu lidera Prve lige Slovenije Celje, a novim trenerom Celja postao je - Damir Krznar.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Reira je slavni španjolski nogometaš koji je u karijeri, između ostalih klubova, igrao za Mallorcu, Bordeaux, Espanyol, Manchester City, Liverpool, Olympiacos, Galatasaray, Watford i Udinese, prije nego što je zaključio karijeru (2016.) u slovenskim klubovima Zavrču i Koperu. S trenerskim poslom bavi se od 2020., bio je pomoćni trener u Galatasarayju, a prvi samostalni posao dobio je na klupi Olimpije na koju je sjeo neposredno prije početka prošle sezone nakon što je otkaz dobio Robert Prosinečki.

Iako je u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu izgubio od rumunjskog Sepsija, u prvenstvo je krenuo impresivno i Olimpija je slavila u prvih osam kola. Prvi poraz upisala je kod Celja, kluba kojeg je preuzeo prije početka tekuće sezone. Zmajčeki su na kraju osvojili naslov sa šest bodova prednosti pred Celjem s time da su u posljednja tri kola upisali poraze, tako da je dominacija Olimpije kroz cijelu sezonu bila još i veća. Posebno ako uzmemo u obzir da su osvojili duplu krunu svladavši u finalu Kupa Maribor...

Nakon te duple krune i osvojene nagrade za menadžera prvenstva, Riera je objavio da će preuzeti slovenskog viceprvaka Celje s kojim je krenuo impresivno. Nakon 11 kola Celje predvodi ligašku ljestvicu s pet bodova (i utakmicom) više od Kopera te šest bodova više od Olimpije. Celje je odigralo i sjajnu kampanju u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu. Nakon domaćeg 3-4 poraza od Vitorije Guimaraes, Celje je u Portugalu slavilo s 5-2, a onda je i s ukupnih 5-1 izbačena bjeloruska Neman iz Grodnog. Celje je pokleknulo tek u playoffu, izgubivši s ukupnih 2-5 od Maccabi Tel Aviva.

Ti uspjesi nisu ostali neprimijećeni u inozemstvu i Riera je potpisao za francuskog drugoligaša Bordeauxu u kojem je od 2003. do 2005. proveo dvije sezone svoje igračke karijere.

Mjesto na klupi lidera slovenskog prvenstva ostalo je upražnjeno, a ubrzo je na nju sjeo bivši trener Dinama i Maribora Damir Krznar. Dogovor je navodno postignut i do danas se čekalo samo službeno potpisivanje ugovora.

"Neočekivano brzo sam našao novi posao. Prvotno sam imao u planu malo stati i razbistriti misli te vidjeti kako dalje. No, Celje je odlična opcija s obzirom da sam upoznat sa slovenskom ligom.Celje je klub koji cilja na naslov prvaka. Znam kvalitetu momčadi te je i meni i mom stožeru drago što imamo novi izazov", rekao je Krznar.

Podsjetimo, nakon što je dugi niz godina Krznar bio pomoćni trener u Interu iz Zaprešića, Dinamu (u dva navrata), ali i arapskim velikanima kao što su danas popularni Al Nassr, Al Hilal i Al Ain, u ožujku 2021. preuzeo je klupu A momčadi Dinama nakon što je Zoran Mamić pravomoćno osuđen za sudjelovanje u izvlačenju novaca iz Dinama. Krznar je s Plavima ostvario jednu od najvećih pobjeda u povijesti, izbacio je Tottenham s 3-0 pobjedom u Maksimiru te je vodio Dinamo do duple krune.

Plave je vodio do poraza od Rijeke u četvrtfinalu Kupa iduće sezone, iako je s Dinamom ranije osigurao prezimljavanje u Europi. Krznar nije otišao iz kluba veće je ostao u Dinamu kao trener danas ugašene druge momčadi, a na klupu Maribora sjeo je u kolovozu 2022. Viole je ukupno vodio u 54 utakmice, prošlu sezonu završio je na trećem mjestu i kao finalist Kupa, a u tekućoj je, nakon pobjeda u prva tri kola, nanizao seriju od sedam utakmica u kojima je upisao tek jedan trijumf i dva remija.

Sada hravtski strateg preuzeo mjesto prvog trenera lidera Slovenije, Celja... a da se vratimo na trenerske rošade iz prvog odlomka ovog teksta, napomenimo i kako bi trener aktualnog prvaka Olimpije,Portugalac Joao Henriques, nasljednik ranije spomenutog Riere, ubrzo također mogao napustiti klupu Zmajčeka... (nr)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

SlovenijaSlovenska nogometna ligaDamir KrznarAlbert RieraOlimpija LjubljanaCeljeMariborDinamo Zagreb

Ostale Vijesti