Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Krznar poslije slavlja u derbiju posebno pohvalio brzonogog Makaranina: „On je kao Porsche koji je bio u garaži“

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 20.02.23. | 09:33

Bivši trener Dinama radi izvrsne stvari na klupi Maribora.

Najveći derbi slovenskog nogometa jučer je otišao je na stranu Mariborčana koji su u svojem Ljudskom vrtu svladali Olimpiju rezultatom 2:0.

Bila je to u najmanju ruku zanimljiva utakmica u kojoj je domaći sastav imao 2:0 nakon prvih 45 minuta, da bi onda u trećoj minuti nastavka Josip Iličić, kojem je ovo bio prvi derbi u karijeri, zaradio drugi žuti karton što je dalo veliku šansu gostima da do kraja utakmice prodaju do pozitivnog rezultata.

U 51. minuti je bivši igrač RNK Splita, a danas velika uzdanice Olimpije, Mario Kvesić, promašio kazneni udarac, a iako su u prvih 15-ak minuta bili puno bolji, priču o možebitnom povratku zaključio je Krefl u 62. minuti koji je, baš poput Iličića na suprotnoj strani, zaradio drugi žuti karton pa se tako posljednjih pola sata igralo 10 na 10.

Prvo poluvrijeme pripalo je domaćinu, drugo gostu, a s ovom pobjedom Violice su stigle do drugog mjesta Slovenske prve lige gdje su prestigli Celje. Olimpija je, usprkos porazu, ostala uvjerljivo prva te prvom pratitelju Mariboru bježe velikih 12 bodova.

Poslije utakmice trener domaćeg sastava, Damir Krznar, ponudio je kratko viđenje utakmice.

„Ovo je bilo slavlje nogometa. Veliko je zadovoljstvo biti ovdje u Mariboru. Čestitam svima koji su radili na tome da ovaj dan ovako završi, a to su igrači, stožer i svi u klubu. Lijepa utakmica i lijepa pobjeda. Čestitam i Olimpiji, nisu slučajno vodeća momčad prvenstva“, rekao je Krznar koji je posebno zadovoljan igrom u fazi obrane.

„Dobra obrambena struktura je neophodna da bi momčad bila sigurna. Mi smo zbog dobre igre u obrani zabili prvi gol. Braniči su donijeli dobru odluku, uslijedila je brza tranzicija i onda smo poentirali.“

Najveće ime njegove momčadi, Josip Iličić, morao je na ranije tuširanje…

„Drugi žuti karton je dobio zbog igranja rukom, što je podsvjesna reakcija. O prvom žutom kartonu se može diskutirati. On je pametan igrač i čovjek koji će iz svoje pogreške sigurno naučiti.“

Žan Vipotnik, 20-godišnji napadač Maribora, zabio je svoj 12. pogodak u prvenstvu, a na pitanje je li zaslužio poziv Matjaža Keka, Krznar je odgovorio:

„Matjaža poznajem veoma dobro i siguran sam da će on donijeti dobre odluke i da uvijek bira najbolje. Žan, u ovakvoj formi, svakome može pomoći.“

Inače, o Krznaru se pisalo kao potencijalnom nasljedniku Matjaža Keka ako on odluči 'dignuti sidro'. No, o tom, potom.

Najbolji igrač derbija je bio Ivan Brnić, Makaranin koji je 10 godina bio u Hajduku, a ljetos je stigao u Maribor iz Dugopolja.

„Znam ga odmalena tako da znam za što je sve sposoban. Drago mi je da sada to dokazuje na terenu. On je Porsche koji je jedno vrijeme bio parkiran u garaži, ali sada je opet na cesti“, zaključio je Krznar. (I.A.S.)



Tagovi

Damir KrznarMariborOlimpijaOlimpija Ljubljana

Ostale Vijesti