Marko Prpic/PIXSELL
Marko Prpic/PIXSELL

Kruno Jurčić se vraća u svoj bivši klub? Postoji samo jedan protukandidat...

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 03.10.23. | 12:45

Damir Krznar od jučer je prošlost Maribora, no tko će biti njegov nasljednik?

Sportski direktor Maribora Marko Šuler traži novog stratega Ljubičastih nakon što je Damir Krznar, nekadašnji trener Dinama, postao bivši. Ovih će dana na njegovu adresu doći 'more' imena, a prema informacijama slovenskog Sportkluba, samo su dva ozbiljna kandidata za mjesto štajerskog ponosa - Ante Šimundža i Krunoslav Jurčić.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nakon što je rezultatska kriza Maribora odnijela hrvatskog stratega Damira Krznara s trenerske stolice, Mariboru se posljednjih dana nude više ili manje etablirana imena, među kojima je i nekadašnji trener Olimpije te donedavni trener Rudeša, Robert Prosinečki, javlja SK, ali do njene realizacije teško da će doći. S druge strane, već neko vrijeme u štajerskoj nogometnoj javnosti kulja ideja o povratku Ante Šimundže na klupu Maribora s kojim je kao igrač i kao trener okusio čari Lige prvaka 2014., a 2015. osvojio je i dva naslova državnog prvaka.

“Biti među kandidatima za trenera Maribora za mene je čast i privilegija. Kako će se stvari razvijati, mislim da danas nije tema za raspravu. Sve se dogodilo vrlo brzo, ja sve vidim isto kao i ti. Ne znam pozadinu i bilo je jako neprofesionalno od mene da sve komentiram”, rekao je Šimundža u emisiji Pod prečko.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

"Recimo da su stvari uvijek otvorene", sa smiješkom je dodao Mariborčanin na pitanje je li ga već kontaktirao sportski direktor Maribora Marko Šuler. A prema njihovim informacijama, prvi kontakti između uprave ljubičastih i Šimundže doista su već uspostavljeni, a 52-godišnjak je već pozvan na sastanak u Narodni vrt.

Osmijeh Šimundži remeti ime Krunoslava Jurčića. Potonji je vrlo kratko sjedio na klupi Ljubičastih u prijelazu između 2015. i 2016. godine, ali je tada ostavio vrlo dobar dojam na navijače Maribora koji su mu se nakon šesnaest utakmica čak zahvalili transparentom: “Kruno, hvala ti na fuzbalu!”, no njegov napadački pristup nije uvjerio sportskog direktora Zlatka Zahovića koji je, pogotovo u svjetlu Maribora europskog angažmana, zagovarao je pragmatičniji pristup .

Jurčić je bez posla je od veljače 2021. kada je završio rad za Al Nassr. I zato što mu bogati ugovor s Arapima osigurava izvor prihoda kojeg se ne treba tek tako odreći. Nakon dvije godine 53-godišnjak sigurno žudi za novom avanturom, a Maribor se čini kao idealna opcija, iako ga je odbio već 2021., kada je na klupu sjeo Simon Rožman. Slovenski mediji tvrde da je mala vjerojatnost da se to ponovi, ali da je i Šimundža kao Mariborčanin ipak možda izglednija opcija u ovome trenutku. (eg/im)



Tagovi

Damir KrznarMariborKrunoslav Jurčić

Ostale Vijesti