REUTERS/Molly Darlington
REUTERS/Molly Darlington

Kriza je na Old Traffordu uvijek iza ugla: Poraz od Bayerna mogao bi Ten Haga poslati na zavod za zapošljavanje

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 12.12.23. | 08:05

Nizozemac već (pre)dugo odolijeva otkazu, iako mu momčad producira razočaravajuće rezultate

Sljedeća kriza je uvijek tu negdje iza ugla na Old Traffordu. Erik ten Hag čudom se čudi kako je moguće da mu momčad jednu utakmicu briljira, kao što je to bilo protiv Chelseaja, pa onda već u drugoj djeluje poput kakvog niželigaškog sastava – kao u slučaju protiv Bournemoutha. Svojim nerijetko nadmenim nastupima Ten Hag je na sebe počeo navlačiti navijački bijes, a nedavno je i nekoliko medija izašlo s pričom kako je izgubio dobar dio svlačionice - nakon čega im je United oduzeo medijske akreditacije, stoga je očito kako buja nezadovoljstvo u redovima engleskog velikana.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Najsvježija pljuska odsjela je na licu Unitedovih igrača za vikend kada ih je simpatični Bournemouth usred Old Trafforda natovario s tri pogotka, potpisavši svoju inauguralnu pobjedu nad Unitedom.

REUTERS/Molly DarlingtonREUTERS/Molly Darlington

Ten Hag, unatoč negledljivoj igri i razočaravajućim rezultatima, i dalje odolijeva odlasku na zavod za zapošljavanje, no poraz protiv Bayerna mogao bi biti njegovo posljednje zaduženje na klupi. Engleski klub je do sada u skupini Lige prvaka potpisao tek jednu jedinu pobjedu i prijeti mu prijevremeno ispadanje ne iz najelitnijeg klupskog natjecanja nego i iz Europe. United mora večeras slomiti Bayern i nadati se da će Kopenhagen remizirati protiv Galatasaraya kako bi prošao među najboljih 16. Izgubi li od Bayerna, onda ostaje i bez europskog proljeća što bi bio poseban neuspjeh kada se izvaže kvaliteta protivnika u skupini A...

Iako će Scott McTominay naglasiti kako u Unitedu nema toksičnosti te da igrači podržavaju trenera, vjerojatno bi se mali broj članova Uniteda požalio kada bi se Nizozemcu pokazala izlazna vrata. United je inkasirao 14 pogodaka u tekućoj kampanji Lige prvaka što je rekordno loša statistička crtica, a samo je Antwerp (15) više puta vadio loptu iz mreže ove sezone. A način na koji ih je Bournemouth pregazio u Premier ligi nudi jako malo optimizma Ten Hagu. Vezni trio u sastavu Amrabat, McTominay i Fernandes je bio pretrčan i nadigran od sastava Andonija Iraole, a s obzirom na to da su van terena i Casemiro i Christian Eriksen, Ten Hag može još jedino dati priliku Kobbie Mainou...

U napadu će nezainteresiranog Anthonyja Martiala gotovo sigurno zamijeniti Rasmus Højlund koji i dalje ne zna za pogodak u Premier ligi, ali se u Ligi prvaka već pet puta upisivo među strijelce. Nije to jedina odluka koju mora razmotriti strateg Uniteda – nad glavom mu visi pitanje i Marcusa Rashforda. Engleski reprezentativac je često skrutiniziran ove sezone zbog samozatajnih partija i (pre)često je djelovao kao strano tijelu u momčadi Uniteda, pa je sve manje strpljenja oko dečka kojeg se više ne može nazivati mladim talentom, budući da je koncem listopada napunio 26 godina.

 REUTERS/Molly Darlington REUTERS/Molly Darlington

„Nikada ne razmišljam o negativnom scenariju, uvijek sam pozitivan. Znamo što moramo učiniti – pobijediti kako bi ostali u Europi. Pripremamo se s tim osjećajem, s vjerom da smo sposobni doći do toga. Pokazali smo u proteklim tjednima da smo sposobni za tako nešto kada smo u svom najboljem izdanju. Znamo da nismo konzistentni, ali u svom najboljem izdanju smo sposobni pobijediti bilo koga“, širio je optimizam u predvečerje susreta Ten Hag.

A ako se možda i duboko u sebi nadao kako Bayern neće skroz ozbiljno shvatiti ogled na Old Traffordu jer je već osigurao „jedinicu“, kolega na klupi Bavaraca – Thomas Tuchel glatko je odbio takvu premisu.

„To nije mentalitet Bayerna, nema opuštanja“, istaknuo je Tuchel čiji klub u ovaj okršaj ulazi sličnog raspoloženja kao i domaćin – Eintracht je, naime, našamarao Bavarce s velikih 5-1 u posljednjem bundesligaškom kolu.

„Utakmica protiv Man. Uniteda je uvijek velika, i ne može se drugačije opisati. To je veliki klub, jedan od najvećih na svijetu. Ima određenu auru. Želimo biti u najboljem izdanju u ovoj utakmici. Znamo koliko mogu biti dobri kada imaju svoj dan“, dodao je Tuchel čija momčad na Otok dolazi u statusu favorita. Slave li Bavarci protiv Uniteda, to bi mogao biti posljednji čavao u lijesu Ten Haga, a sigurno da će Bayern u svojim redovima imati barem jednog igrača koji se poprilično dobro osjeća na engleskom tlu – Harry Kane je u sjajnoj formi, a Unitedu je uvijek rado zabijao...



 


Tagovi

Liga prvakaManchester UnitedBayernErik ten HagThomas Tuchel

Ostale Vijesti