EXPA/ Eibner/ Florian Wiegan
EXPA/ Eibner/ Florian Wiegan

Kritičari oštri prema Unionu: „Nije Bjelica jedini krivac, a neće klub spasiti ni novi trener“

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 06.05.24. | 17:13

Poznato je tko će, barem privremeno, zamiijeniti Bjelicu, ali ni njemu komentatori ne vjeruju

Union Berlin sporazumno se razišao s trenerom Nenadom Bjelicom. Union je za vikend izgubio od Bochuma 3-4 u finišu sezone, kada mu je svaki bod bitan za spas i ostanak u Bundesligi. Prstom je upereno u Bjelicu, morao je otići skupa sa svojim stožerom, ali mnogi navijači se ne slažu da je na njemu najveća krivica.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Komentar novinara Kickera Jannisa Klimburga jasno je naznačio da ni Bjelica, a niti trenutno postavljeni privremeni trener Marco Grote neće spasiti ovu momčad ako se ona sama ne spasi.

"To što je Union Berlin tako duboko u zavrzlami ispadanja sigurno nije isključiva krivnja Nenada Bjelice. Puno je više krivnja same momčadi što su ove sezone prerijetko iznosili svoje kvalitete na travnjak. Pa ipak, u sportu je obično tako da je trener taj koji na kraju ispašta. Ovaj put je to bio Bjelica", rekao je Kickerov komentator pa dodao da je Bjelica isprva stabilizirao Union, ali da ipak nije bilo zamjetnog razvoja, a posljednjih tjedana posebno, kao u porazu 1-5 od Bayerna ili ovoga od Bochuma.

"U nedjelju se u prvom poluvremenu činilo kao da se momčad predaje i jednostavno prepušta prijetnji ispadanja", konstatirao je, ali naglasio:

 "Ttrenerski trojac sam ne može izvući Union iz duboke bare. Od igrača se traži da iskoriste svoj potencijal i suoče se s bitkom za ispadanje sa željeznim vrlinama kao što su borbenost, strast i kohezija. I to u subotu u Kölnu, od prve do posljednje minute."

Podsjetimo, Bjelica je momčad preuzeo u studenom prošle godine s pretposljednjeg mjesta na tablici i prije Božića dobio važne domaće utakmice protiv Borussije Mönchengladbach (3-1) i Kölna (2-0). U novoj godini također se činilo da je preokrenuo stvari s momčadi. Početkom ožujka Union je još uvijek bio osam bodova ispred mjesta ispadanja, no sada, nakon poraza od Bochuma, samo bod dijeli momčad od zone ispadanja. Union će gostovati kod Kölna u subotu (15.30) i ugostiti Freiburg tjedan dana kasnije u finalu sezone. (g)



Tagovi

Nenad BjelicaUnion BerlinBundesliga

Ostale Vijesti