Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

Krešić: „Volio bih da me Rijeka otkupi. Pratim li Atalantu? Pa, baš i ne“

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 18.02.22. | 09:37

Stasiti stoper je na posudbi do kraja sezone, ali ne skriva svoju želju da ga klub zadrži.

Nogometaši Rijeke u nastavak sezone ušli su jednom pobjedom i dvama porazima. Pali su na četvrto mjesto, odradili su i uvjerljivo najslabiji zimski prijelazni rok od 'velike četvorke' HNL-a, a od ulaznih transfera vrijedni spomena su tek Čestić i Solano.

Obrana je ostala lišena usluga Galovića i Escovala, na kraju sezone ugovor ističe Velkovskom, Smolčić je već dogovorio transfer u Eintracht, dok Antonu Krešiću ističe jednogodišnja posudba. Dakle, u ovom trenutku je jednino sigurno da od svih silnih stopera koje je Tomić imao na raspolaganju, sljedeću sezonu u dresu Rijeke jedini sigurno dočekuje Čestić, dok je sudbina svih drugih upitna.

Krešić je ugovorno vezan s Atalantom do ljeta 2025. godine, ali dojam se da je 26-godišnjak već pomiren sa situacijom da neće postati član prve momčadi Božice.

„Postoji opcija otkupa mog ugovora na kraju sezone, Rijeka mora, odnosno može odlučiti hoće li me zadržati i otkupiti. Ako do toga ne dođe, vraćam se u Bergamo i onda ćemo vidjeti što i kako dalje. Za sad još ništa ne znam, ali moje želje su jasne. Ja bih svakako volio ostati u Rijeci. Lijepo mi je tu, imamo dobru ekipu, dobri su uvjeti. HNL se digao na jednu stvarno visoku razinu ove sezone, stoga se iskreno nadam ostanku. Pratim li Atalntu? Pa, baš i ne otkako sam stigao u Rijeku. Imam par suigrača s kojima razmijenim poruke, ali ništa previše, tek za rođendan i te prigode“, rekao je Krešić u razgovoru za Sportske novosti.

U 1. HNL Rijeka je ove sezone primila čak 32 pogotka u 23 prvenstvena ogleda, ali ih je dosad 'vadilo' to što imaju drugi najbolji napad lige koji je zabio 45 pogodaka, što u prosjeku znači gotovo pa dva po susretu.

Krešićeva tržišna vrijednost prema TM-u nikad nije bila veća, dogurao je do 600 tisuća eura po dolasku u Rijeku, a ove sezone je za Plavo-bijele skupio 24 nastupa u svim natjecanjima, dok se u HNL-u može pohvaliti sa po jednom asistencijom i jednim pogotkom.

1. HNL, 24. kolo

Petak, 18. veljače

Gorica – Slaven Belupo (18.00)

Subota, 19. veljače

Hrvatski dragovoljac – Hajduk (15.00)

Istra 1961 – Osijek (17.05)

Nedjelja, 20. veljače

Rijeka – Šibenik (15.00)

Dinamo – Lokomotiva (17.05)

 

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

AtalantaAnton KrešićHMNK RijekaHNK RijekaRijekaSerie A

Ostale Vijesti