EXPA/PIXSELL
EXPA/PIXSELL

Krenuo je u Rijeci, bio u Juventusu, osvojio naslov prvaka Slovenije, a sad preselio u Albaniju

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 10.09.21. | 21:12

Novi je najvrjedniji igrač prvoligaša kojeg je nedavno pojačao i bek Lokomotive

Andrija Filipović novi je igrač albanskog prvoligaša Partizanija. Klub koji je nedavno na posudbu doveo mladog desnog beka Lokomotive Albiona Markua pojačao se tako sada i jednim napadačem, kojeg su ugovorom vezali na tri sezone.

Prve nogometne korake napravio je u školi nogometa Crikvenice, iz koje je 2008. kao 11-godišnjak prešao u akademiju Rijeke. Dugo je bio na Kvarneru, sve do početka 2015., kada je iz rezervne momčadi Bijelih otišao na posudbu u Juventus. Ondje je za mladu momčad Stare dame igrao s nekoliko zanimljivih imena, poput Španjolca Pola Lirole koji je danas u Marseilleu ili pak vratarom Emilom Auderom, prvim vratarom Sampdorije. Prema Transfermarktu je upisao tek tri nastupa i na kraju sezone vratio se u Rijeku.

Idućih godinu dana je u Speziji, za čiji je Primavera sastav u 25 nastupa zabio 15 golova. Zato ga je 2016. trajno uzela Siena, ali Filipović ondje nije igrao uopće. Početkom 2017. zato bez odštete odlazi u slovensku Goricu, gdje je dobio toliko željenu minutažu. Za slovenskog je prvoligaša u 72 nastupa dao 12 golova i dodao četiri asistencije te mu je vrijednost porasla na 300 tisuća eura.

Očito spreman za stepenicu više, 24-godišnjak u ljeto 2019. Odlazi u nizozemski NAC iz Brede. Da će to biti suradnja kratkog vijeka, potvrdila je statistika u klubu: Filipović je u svega 17 nastupa u drugoligašu stigao do jednog zgoditka i četiri asistencije. U zimskom prijelaznom roku prošle godine zato je potpisao za Muru, koja je prošle sezone postala prvak Slovenije.

Igrao je redovito u toj pobjedonosnoj sezoni, sve do sredine ožujka, propustivši posljednjih desetak utakmica prvenstva. Sveukupno je za klub došao do 36 nastupa i zabio četiri gola, dodavši tri asistencije. Mura trenutno broji četiri napadača i očito su zaključili kako bi Filipović do minutaže lakše dolazio drugdje, a rođeni Riječanin spakirao kofere i krenuo na istok.

Filipović je s cifrom od 500 tisuća eura najvrjedniji igrač Partizanija, koji večeras u gostima kod Teute igra prvu ligašku utakmicu nove sezone.




Tagovi

Andrija FilipovićPartizaniRijekaNAC BredaSpeziaJuventus

Ostale Vijesti