Kreće A-liga: Sve što trebate znati o startu australskog prvenstva

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 19.10.18. | 10:33

Danas će na teren jedan od favorita Sydney United.

Glavni igrač lige je Srbin Miloš Ninković, bivši nogometaš Crvene Zvezde, a Hrvatsku će predstavljati bivši junior Dinama, Ivan Vujica, koji je s Modrima prije par sezona bio juniorski prvak Hrvatske, a sad je u Newcastle United Jetsima.

Ipak, sva svjetla reflektora bit će uperena u Ninkovića, službeno najbolji igrač lige u prethodne dvije godine, započet će svoju treću sezonu u dresu Sidneyja, a njegov klub u prvom kolu gostuje kod Adelaide Uniteda.

Sydney je protekle dvije sezone dominantan u regularnoj sezoni, ali prošle sezone poražen je u finalu doigravanja od Melbourne Victoryja. Kako se to ne bi ponovilo ove sezone pojačali su se s nekoliko zanimljivih imena. U prvom redu doveli su Siema de Jonga, bivšeg igrača Ajaxa, PSV-a i Newcastlea te Adama le Fondrea iz Boltona, no ostali su bez Adriana Mierzejewskog i Boboa, Brazilac je prošle sezone postigao 27, a Poljak 13 golova, a ukupno su imali svoje prste u u čak 73 posto klupskih golova.

Melbourne će im ove godine puhati za vrat više nego ikad, Kevin Muscat ostao je bez Besarta Berishe, najboljeg strijelca u povijesti A lige, ali zamjene koje su stigle su itekako dostojne. Prvo ime je svakako Keisuke Honda, bivši igrač Milana i CSKA Moskve koji će vjerojatno biti najpoznatiji igrač prvenstva. Stigao je i bivši švedski reprezentativac Ola Toivonen. Također, organizacijski je Melbourne iznad ostatka lige, a pojačao se baš na mjestima koja su mu nedostajala.

Iznenađenje bi mogao biti Perth, na klupu je stigao Toni Popović, bivši reprezentativac koji je vrlo cjenjen u Australiji. Dobio je slobodne ruke od gazde da radi što ga je volja, a on je odmah angažirao četiri bivša reprezentativca i klub bi mogao dogurati do doigravanja. Popovićev utjecaj jasan je iz rezultata njegovog bivšeg kluba Western Sydney Wanderersa koji se rezultatski ne mogu oporaviti od njegovog odlaska 2017. godine.

Kad je riječ o mogućim mjestima u doigravanju neke su stvari kristalno jasne, prve četiri pozicije dijelit će se između Sydneyja, Melbourne Victoryja i Cityja, te Newcastlea, ali dvojba se pojavljuje kod odabira momčadi koje bi mogle na preostala dva mjesta u playoffu. Adelaide je nepredvidiv, baš kao i Western Sydney Wanderersi. Perth bi mogao napraviti iskorak i završiti u doigravanju…

No, oko jednog ne bi trebalo biti dvojbe, a to je zadnje mjesto u ligi, ono je rezervirano za Wellington Phoenix, ima tanak igrački kadar, lošu infrastrukturu, baš ništa im ne ide u prilog…

Pripreme su gotove, vrijeme je da krene šou, prva utakmica je već danas ujutro, započinje australska lige, a prvu utakmicu otvaraju Adelaide i Sydney. Već nakon uvodnih 90 minuta bit će jasno u kakvom je stanju jedan od najvećih favorita i može li Sydney ove sezone do titule. Za kraj spomenimo i kako ćete prijenose utakmica A lige moći pratiti na kanalima Arena Sporta.

Petak:

Adelaide Utd - Sydney FC

Subota:

Melbourne Victory - Melbourne City

Nedjelja:

Wellington Phoenix - Newcastle Jets
Brisbane Roar - CC Mariners
Perth Glory - WC Wanderers

(foto: ilustracija)

 


Tagovi

Central Coast MarinersSydney FCWest Sydney WanderersMiloš NinkovićA LeagueAustralska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti