REUTERS/Sergio Perez
REUTERS/Sergio Perez

Kraljevstvo s Valdebebasa: Ancelotti i Real izgledaju kao pobjednici

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 13.01.22. | 08:35

Jučerašnji triler kup okršaja protiv Barcelone je otkrio kako je Barcelona sve bolja, kako Real ima problema, ali isto tako, utakmica je otkrila kako je Real programiran pobjeđivati.

Nakon jučerašnjeg, drugog po redu ove sezone El Clasica, jaz između Reala i Barcelone je sve manje. Ono što se činilo početkom sezone kao jednosmjerna ulica, sinoć je dobilo konture pravog pravcatog derbija. Iako je Blaugrana na hladnih -17 na ligaškoj tablici Primere, jučerašnja predstava Xavijevih trupa u dalekom Rijadu daje nadu navijačima Barce da su pred ekipom s Nou Campa sretniji dani.

Sjajna predstava Dembelea, opasni Luuk De Jong i povratnički duh podsjetili su na neke ne tako davne dane kada je Barcelona bila nezaustavljiva sila. Tih dana Xavi je bio žila kukavica ekipe, a danas kao trener pokušava taj duh s terena implementirati na pomlađenoj momčadi. Predstave Ansu Fatija, Gavija i Pedrija daju garanciju da njihovo vrijeme opet dolazi.

S druge strane, Real je prema svojim rivalima vremešna ekipa. Uostalom, kada je ponajbolji pojedinac na terenu 36-godišnjak, onda je jasno da je Ancelottijev Real prožet iskustvom uz pokoju iskru mladosti u napadu. Taj 36-godišnjak je naravno Luka Modrić, a iskra mladosti stiže iz Brazila. Vinicus Jr., možda i najbolji mladi napadač svijeta, igra u formi života. Sinoć je postigao pogodak, a mogao je i dva da je zabio čistu šansu nakon sjajne asistencije našeg Luke.

U osvrtu nakon susreta, Ancelotti je, zadovoljan pobjedom i predstavom svoje ekipe opet nahvalaio Modrića. Čini se da je Vatreni kapetan postao inventar madridske svlačionice, nitko ga ne želi pustiti...

"On je nevjerojatno kvalitetan i iznimno je teško izvršiti pritisak na njemu, ali Valverde je bio taj koji je postigao gol kojim smo izborili finale. Moramo procijeniti stvari. Bez Modrića u igri gubimo posjed, ali s Valverdeom dobivamo na okomitosti i snazi u napadu" progovorio je Talijan nakon maratonskih 120 minuta nogometa i konačnih 3:2 za Real.

Modrića je nahvalila i Marca. portal koji je svojedobno u velikoj anketi uvrstio Luku Modrića kao kandidata za najgore pojačanje polusezone, što su njihovi čitatelji objeručke i prihvatili, već godinama piše superative o našem veznjaku. Oni su sinoć, nakon što je izašao u 82. minuti (zamijenio ga je Valverde) napiusali sljedeće.

“Luka je stigao u Saudijsku Arabiju u dobroj formi, i svaki puta kada je imao loptu u nogama, otvarala se mogućnost da se nešto pozitivno dogodi na terenu za Real. Sve što je napravio, kao i uvijek, izgledalo je dobro.”

Uzmimo u obzir da je Luka sinoć odigrao jednu solidnu, za svoj standard tek malo iznadprosječnu predstavu. Imao je 89% točnosti svojih dodavanja, pet uspješnih dugih lopti i jedno ključno progiravanje.Ipak, većina njegovog učinka nije lako vidljiva na statističkim grafikama. Modrićeva mogućnost čuvanja lopte i njene distribucije na prave “adrese” je nemjerljiva. Kao lutkar čiji konci su privezani na ostalu desetoricu na terenu.

Kako mnogi vole reći… maestro.



Tagovi

Real MadridBarcelonaEl ClasicoLuka ModrićCarlo AncelottiVinicius Junior

Ostale Vijesti