VIDEO: Kraljevi teško spremili prve bodove, Modrić sjajan!

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 25.08.14. | 22:25

Nogometaši Real Madrida pobjedom su otvorili novu sezonu u španjolskom prvenstvu. U prvom kolu Primere, na Santiago Bernabeuu je teže od očekivanog pao novi prvoligaš, Cordoba s 2:0.

Kraljevskom klubu prvu ovosezonsku pobjedu u domaćem prvenstvu donijeli su Karim Benzema u 30. i Cristiano Ronaldo u 90. minuti utakmice. Hrvatski reprezentativac Luka Modrić odigrao je svih 90 minuta za domaćine i bio jedan od boljih na terenu, pokretajući i kreirajući gotovo svaku akciju domaćina.

Očekivao se laki plijen prvaka Europe, no gosti nisu izvijesili bijelu zastavu. Čak štoviše, već u sedmoj minuti bili su u prilici za pogodak, ali je lopta sijevnula pokraj gola. Real odmah uzvraća i Modrić pokušava sa ruba 16 metara ali lopta bježi deseno pored gola. U 20. minuti Ronaldo je također pokušao šesnaestercu, no udarac je bio preslab i gostujući vratar Juan Carlos nije imao problema da 'skine' taj pokušaj.

Još nekoliko pritiska pred vratima Cordobe, od Balea, novopridošlog najskupljeg pojačanja Rodrigueza, Ramosa, Kroosa, isplatilo se u 30. minuti kada Kroos precizno ispucava korner, a najviši je u šesnaestercu bio Karim Benzema čiji se udarac glavom odbija o desnu stativu u mrežu za konačno vodstvo od 1:0. Samo dvije minute kasnije, Rodriguez je pucao, ali je Carlos bio spreman.

Gosti su pred kraj prvog poluvremena zamalo i izjednačili. Iz prvog udarca iz kuta Havenaar je dobro nadskočio obranu i pucao glavom, ali sretno za Real, lopta prolazi nekoliko centimetara pokraj lijeve stative.

U nastavku su 'Kraljevi' djelovali nezainteresiranoi bezidejno. Bljesnuo je tek Rodriguez, koji je pokupio odbijenu loptu i šalje je u lijevu stranu gola, ali Juan Carlos je ponovno imao dobru intervenciju. No, nije mogao zaustaviti udarac Ronalda pred kraj utakmice s 30-ak metara. Iako je Carlo Ancelotti u drugih 45 minuta pokušavao razbuditi svoju momčad, to mu nije uspjelo. Uveo je Isca, Carvajala i Khediru, ali bez većih promjena. 

Kao da je poraz u uzvratu Superkupa od Atletico Madrida i gubitak prvog od šest planiranih trofeja ove sezone, ostavio traga ili je ovo tek zagrijavanje.. Vidjet ćemo ubrzo. Najskuplja napadačka linija na svijetu Ronaldo, Bale, Benzema, Rodriguez trebala bi polučiti rezultate želi li se osvojiti Primera i pokoriti Europa...

PRIMERA, 1. KOLO:

Subota:

Malaga - Athletic Bilbao 1:0 (Alberto 35')

Sevilla – Valencia 1:1 (A. Vidal 44'/L. Orban 88')

Granada - La Coruna 2:1 (R. Rochina 55', J. Babin 77'/I. Cavaleiro 20')

Almeria – Espanyol 1:1 (F. Soriano 52'/S. Garcia 90+4')

Nedjelja:

Eibar-Real Sociedad 1:0 (Lara 45')

Celta Vigo-Getafe 3:1 (Nolito 20', Orellana 56', Larrivey 70'/Sammir 62')

Barcelona-Elche 3:0 (Messi 42', 63', El Haddadi 46')

Ponedjeljak:

Real Madrid-Cordoba (Benzema 30', Ronaldo 90')

22:00 Rayo Vallecano-Atletico Madrid

(Foto: Action Images)


Tagovi

Real MadridCordobaPrimeraLuka Modrić

Ostale Vijesti