Reuters / Russell Cheyne
Reuters / Russell Cheyne

Kraj za velikana koji je više od nogometaša: Legendarni engleski napadač objesio kopačke o klin

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 24.03.22. | 12:12

Ovog siječnja je stigao u novi/stari klub, ali prije kraja sezone rekao je 'dosta' i odlučio zaključiti 22-godišnju karijeru.

Jermain Defoe rekao je svoje konačno zbogom profesionalnom nogometu. Legendarni engleski napadač i strijelac 162 pogotka u Premier ligi nije odlučio pričekati kraj sezone kako bi se oprostio od profesionalnog nogometa, već je devet kola prije kraja (regularnog dijela) League One odlučio objesiti kopačke

Iako to nitko neće službeno potvrditi, navodno je engleskog topnika naljutila činjenica da nije siguran starter u Sunderlandu. Otkako je stigao u klub, upisao je sedam nastupa, s tim da je tek u tri navrata započeo utakmicu, a nijednu nije odradio od prve do posljednje minute. Čekao se i njegov prvijenac u drugom mandatu u Sunderlandu, ali do njega na kraju ipak nije došlo.

Bez imalo sumnje, Defoe je jedan od najboljih engleskih napadača u novijoj povijesti. Na vječnoj ljestvici strijelaca Premier lige je na 9. mjestu sa 162 pogotka, dok je za Tri lava upisao 57 nastupa i 20 pogodaka.


Defoe je uvjerljivo najveći trag ostavio u Tottenhamu, a za Pijetlove je skupio 362 nastupa, 143 pogotka i 32 asistencije u svim natjecanjima. Igrao je još za West Ham, Sunderland, Rangers, Portsmouth, Bournemouth i Toronto, a zanimljivo je kako su mu Luka Modrić (90 zajedničkih nastupa) i Niko Kranjčar (75) jedni od igrača s kojima ima najviše zajedničkih minuta na terenu, iako su se Michael Dawson (219), Aaron Lennon (198) i Ledley King (163) odvojili na vrhu.

Iako The Sun nerijetko pogriješi u svojim najavama i saznanjima, oni su jučer istaknuli kako je Defoe spreman objesiti kopačke o klin. Dodali su da bi se oprostio 2. travnja kad na Stadion svjetlosti stiže Gillingham, ali Defoe ih je preduhitrio te već danas rekao zbogom.

Sunderland je trenutno na šestom mjestu Ligue One, a budući da će teško doseći prva dva mjesta koja im osiguravaju direktnu promociju u Championship, njihov je cilj ostati tu gdje jesu kako bi preko doigravanja mogli do ranga više. U League One nalaze se od 2018. godine, a još 2016. godine bili su članovi Premier lige.

Defoe je na društvenim mrežama objavio emotivno pismo gdje je potvrdio The Sunove jučerašnje natpise, a najviše se zahvalio svojoj majci koja mu je omogućila da ostvari svoje snove.

Jermain, odmori se, zaslužio si...




Tagovi

Jermain DefoeJermaine DefoeSunderlandSunderland 'till I dieLeague One

Ostale Vijesti