Action images
Action images

Kraj sapunice: Mesut Ozil ima novi klub (FOTO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 10.01.21. | 16:22

Čeka se službena potvrda, ali prema objavama na društvenim mrežama cijeli posao je dogovoren.

Ono o čemu se piše posljednjih šest mjeseci, u narednih nekoliko dana trebalo bi dobiti svoju službenu potvrdu. Naime, Mesut Ozil uskoro bi i službeno trebao biti potvrđen kao novi igrač Fenerbahčea.

32-godišnji Nijemac turskog podrijetla netko je koga se Arsenal već neko vrijeme želi riješiti. Njegove igre nisu dovoljno kvalitetne da bi bio član udarnih 11, a budući da ima jedan od najvećih ugovora u klubu, u sjevernom Londonu odlučili su da je vrijeme da Ozila napusti klub.

Ovog plemenitog playmakera povezivalo se s raznim klubovima diljem Europe, ali izgleda kako su čelnici Fenerbahčea bili najustrajniji u svojoj želji da ga dovedu u svoje redove. Mesutov brat, Mutlu, na društvenim je mrežama objavio sliku grba turskog velikana, tagirao je Mesuta, a uz sve to dodao je emotikon koji daje naslutiti kako je cijeli posao gotov.

Ozil je stigao u Arsenal u ljeto 2013. godine za 47 milijuna eura iz madridskog Reala, ali posljednje dvije godine ne pruža onakve igre kakve se od njega očekuju. Njegova tržišna vrijednost dugo je iznosila 50 milijuna eura, a veliki pad krenuo je od ožujka 2018. kad mu je svakim novim ažuriranjem na poznatom Transfermarktu vrijednost bila sve niža i niža. Danas je Ozil 'težak' tek pet milijuna eura, ali engleski klub ne želi ga prodati zbog zarede, već činjenice da je njegov ugovor veliko opterećenje za klupski proračun.

Prošle sezone Ozil je skupio 23 nastupa u svim natjecanjima za Topnike, a učinak mu je bio izrazito skroman - tek jedan pogodak i tri asistencije. Ove sezone Ozil nije upisao nijedan službeni nastup za momčad koju s klupe vodi Mikel Arteta.

Financijski detalji ovog transfera zasad nisu poznati, ali nema nikakve sumnje da će Ozil u novom klubu imati zvjezdani status.

Službena potvrda ovog transfera očekuje se u narednih nekoliko dana, a 'hint' Mesutovog brata na društvenim mrežama kako je odlazak u Fenerbahče gotova stvar pogledajte u nastavku teksta.



Tagovi

Mesut OziltransferiZimski prijelazni rokFenerbahçeArsenal

Ostale Vijesti