JOHN SIBLEY/Action Images
JOHN SIBLEY/Action Images

Kraj priče: Sergio Aguero sve dogovorio s Bacelonom, potpisuje dvogodišnji ugovor

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 21.05.21. | 21:40

Osim njega, klub je blizu dogovora i sa zvijezdom Nizozemske

Nije još službeno, ali izgleda kako je sve gotovo – Sergio Aguero uskoro će postati novi igrač Barcelone.

Legenda Manchester Cityja i jedan od najboljih svjetskih napadača proteklog desetljeća napušta Etihad nakon 10 godina. Za to je vrijeme u dresu Građana skupio 388 nastupa, 258 pogodaka i 73 asistencije u svim natjecanjima.

Aguero je u Premier ligu stigao iz Španjolske gdje je pet godina nosio dres madridskog Atletica. Za Rojiblancose je postigao točno 100 pogodaka, a Građani su za njega izdvojili 40 milijuna eura.

Iako tad transferi nisu bili astronomski visoki kao danas, ispostavit će se da je to bio fenomenalan posao Cityja. Aguero je stranac s najviše postignutih pogodaka u Premier ligi svih vremena (182), a iza sebe je ostavio Thierryja Henryja (175), Robina Van Persieja (144) i Jimmyja Floyda Hasselbainka (129).

Poznati talijanski novinar Fabrizio Romano javlja kako je Aguero dogovorio dvogodišnju suradnju, ali da osim njega Barcelona sprema još jednu veliku kupovinu ovog ljeta.

Memphis Depay svakim je danom sve bliži prelasku u redove Barcelone. Zvijezda Lyona i Nizozemske iza sebe ima fantastičnu sezonu, a samo u Ligue 1 skupio je 20 pogodaka i 10 asistencija.

Depay je u Lyon stigao nakon godinu i pol dana provedenih na Old Traffordu, a prethodno je nastupao za PSV. Iako se spominjao mogući povratak na Otok, izgleda kako je Barcelona pretekla sve konkurente te ga – navodno – samo sitnice dijele od potpisa ugovora.

Što se tiče Aguera, njegov dolazak u Barcelonu gotovo pa sigurno znači i ostanak Lea Messija. Ponajboljem nogometašu svih vremena ugovorna obveza ističe za nešto više od mjesec dana, ali ukoliko čelnici kluba dogovore Aguera – što izgleda jesu – tad će u klubu ostati i Messi.

Dolazak Depaya i Aguera trebao bi značiti da će ovog ljeta biti i odlazaka, a prvi na listi koji bi moao 'pakirati kofere' je Francuz Antoine Griezmann. 120 milijuna eura plaćeno pojačanje iz redova Atletico Madrida nije opravdao očekivanja u posljednje dvije godine, a dosad je za klub u svim natjecanjima upisao 98 nastupa, 34 pogotka i 16 asistencija.


Tagovi

Sergio AgueroBarcelonaManchester Citynogometni transferitransferiLjetni prijelazni rok

Ostale Vijesti