REUTERS/Bernadett Szabo
REUTERS/Bernadett Szabo

Kraj karijere: Suspenzija i oduzimanje medalje s Mundijala za doping skandal poznatog Argentinca?

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 20.10.23. | 18:41

Nakon trakavice, stigla je i službena odluka

Španjolska antidopinška agencija objavila je dvogodišnju suspenziju za Papu Gomeza zbog zabranjene tvari pronađene na testiranju provedenom u studenom 2022., neposredno prije Svjetskog prvenstva. Klub je tada radio na tome da se situacija zaustavi ili odgodi do danas, da se sankcija ne provede. Podigli su Argentinci pehar prvaka svijeta, a Sevilla onaj Europske lige, no sada bi Gomezu mogli oduzeti i jedno i drugo zbog dodijeljene kazne.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nogometaševa verzija je da je uzeo sirup, koji je zapravo bio namijenjen njegovom sinu, ali bez konzultacija s klubom ni medicinskim osobljem. Tada je bio igrač Seville.

Situaciju su mjesecima znali igrač i Sevilla, a sigurno da je i Monza znala kada im se pridružio u rujnu kao slobodan igrač nakon raskida ugovora sa Sevillom posljednjeg dana prijelaznog roka. Doping skandal bio je i razlog zašto su Sevilla i Gomez odlučili raskinuti ugovor od oko 3,3 milijuna eura, koji je trebao završiti za godinu dana. Sada se mora žaliti i nadati se da će mu barem sankcija biti smanjena inače - kraj karijere.



Tagovi

Argentinska nogometna reprezentacijaSevillaDopingKazna

Ostale Vijesti