Miroslav Lelas/PIXSELL
Miroslav Lelas/PIXSELL

KRAJ Hajduk – Istra 1961 2:2, Podjela bodova nakon fenomenalne utakmice na Poljudu

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 07.04.23. | 17:11

Utakmica je počela u 18.10 sati, a prijenos je na Max Sportu 1

Hajduk - Istra 1961 2:2

Strijelci: 1:0 Mlakar (2., Livaja), 1:1 Hujber (20.), 1:2 Bakrar (21.), 2:2 Mlakar (45+1., Benrahou)

Stadion: Poljud

Glavni sudac: Ante Čulina (Zagreb), pomoćnici: Dario Kolarević (Zagreb), Dejan Vuković (Zagreb), četvrti sudac: Dario Kulušić (Šibenik), VAR: Dario Bel (Osijek), AVAR: Marjan Tomas (Osijek), kontrolor suđenja: Danijel Trampus (Osijek).

Žuti kartoni: Grgić, Ferro, Livaja, Krovinović (Hajduk), Marešić (Istra 1961)

Crveni kartoni: Borevković (Hajduk), Marešić (Itra 1961)

Hajduk (4-2-3-1): Lučić – Mikanović, Borevković, Ferro (87. N. Kalinić), Melnjak – Grgić (53. Awaziem), Krovinović – Pukštas, Benrahou, Mlakar (76. Sahiti) – Livaja

Istra 1961 (4-3-3): Majkić - Hujber, Marešić, Galilea, Marin - Petrusenko, Caseres, Mlinar (90+5. Blagojević) - Kadušić (87. Vuk), Bakrar, Mahmoud (71. Lisica).

Tijek utakmice:

Nisu još ni svi gledatelji došli na tribine, a Bijeli su već poveli. Livaja je sjajnom prizemnom loptom s lijeve strane pronašao Mlakara koji utrčava u peterac ispred Marešića i zabija za vodstvo Bijelih. Domaćin nije mogoa ni zamilsiti bolje otvaranje utakmice.

U prvih 15 minuta Hajduk u potpunosti diktira razvoj događaja na poljudskom travnjaku. Bijeli igraju bolje, gosti na prste jedne ruke mogu nabrojati koliko su puta 'ozbiljnije' prešli centar igrališta.

Livaja se u 16. minut našao u dobroj prilici, prebacio je Majkića koji ga je prilikom udarca i 'počistio', ali i da je Livaja pogodio, što nije, pogodak bi se poništio zbog zaleđa. Da kojim slučajem Livaja nije bio u nedozvoljenoj poziciji, onda bi vjerojatno Bijeli dobili priliku s bijele točke povećati svoje vodstvo, ali to nikada nećemo znati...

I onda, u 20. i 21. minuti, kreće show na Poljudu!

Prvo je u 20. minuti sjajno poentirao Hujber ljevicom s oko 17 metara nakon što je obrana Hajduka na njemu igrala 'poluaktivnu' obranu, da bi onda minutu kasnije Bakrar pobjegao obrani Bijelih te s dvojicom domaćih stopera na leđima uspio kreirati priliku za udarac sa 16 metara što je u konačnici pretvorio u pogodak.

Luda utakmica u Splitu!

U 36. minuti je Čulina pokazao tri žuta kartona Hajduku. U jednom napadu! Grgić, Ferro, a onda i Livaja zbog prigovora.

Bijeli su krenuli po pogodak izjednačenja. U 43. minuti je udarac Livaje, nakon lijepog dodavanja Benrahoua, s kojih 16 metara, završio u bloku, da bi onda minutu kasnije Krovinović tukao visoko preko gola.

U prvoj od četiri minute dodanog vremena u prvom poluvremenu, Hajduk je izjednačio! Benrahou je izveo 'skraćeni korner', Mlakar je ostao neshatljivo sam na kojih osam metara od gola, nakon čega sjajno glavom zabija za poravnanje.

Do kraja prvog poluvremena je Ferro mogao zabiti za nvi preokret, ali je njegov udarac glavom u 45+3. minuti otišao pored gola.

Kraj fenomenalnog prvog poluvremena.

Počelo je drugo poluvrijeme, treneri nisu radili zamjene.

Znate koliko je trebalo proći za novo uzbuđenje? Točno 15 sekundi! Borevković radi, teniskim rječnikom, neprisiljenu pogrešku, na 18 metara od svog gola ruši Bakrara, a Čulina, bez imalo razmišljanja, pokazuje direktan crveni karton stoperu Hajduka.

U 57.minuti je Benrahou zabio za novo vodstvo Hajduka, ali je njegov pogodak opravdano poništen zbog zaleđa.

Hajduk igra bolje iako imaju igrača manje, prijete iz svih pozicija, ali u drugom poluvremenu mreže miruju.

Leko je u igru uveo i Sahitija kojeg nije bilo neko vrijeme zbog ozljede.

A onda je Čulina pokazao i novi crveni karton - Marešić je u skoku potegnuo Livaju laktom i zaradio drugi žuti, isključujući karton.

Hajduk je u finišu krenuo u totalnu ofenzivu - u 92. minuti Krovinović je pucao s ruba kaznenog prostora, a Majkić je uz manje probleme ipak uspio zaustaviti loptu prije negoe je prešla gol-crtu.

No, do kraja se rezultat ipak nije mijenjao - Hajduk i Istra 1961 su podijelili bodove, a još je i Krovinović dobio žuti karton nakon simuliranja što znači da će i on propustiti okršaj protiv Rijeke.



Tagovi

HajdukIstra 1961Hrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti