nordphoto GmbH / Engler/NORDPHOTO
nordphoto GmbH / Engler/NORDPHOTO

Kovaču u redove stiže U17 europski prvak, a za njega se raspituju i drugi klubovi

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 12.03.24. | 21:12

Bence Dardai bio je dio njemačke U17 momčadi koja je prošlog ljeta postala europski prvak u Mađarskoj

U17 europski prvak Bence Dardai (18) uskoro će prijeći iz Herthe BSC u bundesligaški klub VfL Wolfsburg i to u besplatnom transferu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Lijepo je što postoji interes za naše igrače, To znači da su dobri", rekao je Benjamin Weber, sportski direktor Herthe.

Herthin talent želi svoju karijeru nastaviti u Wolfsburgu od ljeta, javio je prvi Wolfsburger Allgemeine Zeitung. Dardaijev razvojni ugovor s Herthom istječe 30. lipnja. Osim VfL Wolfsburga, za njega se intenzivno raspitivala i Borussia Mönchengladbach, ali i nekoliko inozemnih klubova. Ofanzivni veznjak je ove sezone upisao osam nastupa u drugoj ligi, no ozljeda gležnja krajem listopada spriječila je dodatnu minutažu. U posljednje vrijeme, nakon što se vratio treninzima, igrao je utakmice s Herthinom U23 momčadi u Regionalnoj ligi sjeveroistoka.

Bence Dardai bio je dio njemačke U17 momčadi koja je prošlog ljeta postala europski prvak u Mađarskoj. Berlinčanin je zbog ozljede propustio Svjetsko prvenstvo krajem godine u Indoneziji i naslov koji je tamo osvojio. Njegov izbornik U17 reprezentacije Christian Wück, koji će nakon Olimpijskih igara preuzeti njemačku žensku reprezentaciju, potvrdio je u prošlogodišnjem razgovoru za Kicker da je Dardai imao "dobru orijentaciju i dobro odlučivanje. Vrlo brzo prepoznaje situacije i može učiniti pa zahvaljujući njegovoj vrlo dobroj tehnici." (g)



Tagovi

Niko KovačWolfsburg2. BundesligaBundesligaHertha

Ostale Vijesti