RUSSELL CHEYNE, TOBY MELVILLE/Reuters
RUSSELL CHEYNE, TOBY MELVILLE/Reuters

Kovačić proglašen igračem utakmice, Salah gazi prema Henryjevom rekordu

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 02.01.22. | 21:00

Hrvatski reprezentativac je predivnim pogotkom započeo povratak Chelseaja u utakmicu i generalno je gospodario sredinom terena. S druge strane Mo Salah je svojim novim pogotkom nastavio fantastičan niz dug pet sezona.

Sliježu se dojmovi nakon sjajne utakmice Chelseaja i Liverpoola na Stamford Bridgeu, a otočki mediji su ujedinjeni oko jedne stvari - Mateo Kovačić bio je najbolji igrač utakmice u ovom uzbudljivom sudaru titana. Kova je u 42. minuti postigao predivan pogodak kojim je Bluese vratio u utakmici, a Christian Pulisic je nedugo zatim postavio konačnih 2:2.

Međutim, Kovačićeva izvedba ne može se svesti samo na jedan virtuozni bljesak. Kao što pokazuje statistika hrvatski reprezentativac bio je najaktivniji igrač na terenu. Uspješno je izveo svaki pokušaj driblinga i izgubio tek jedan duel.

Drugi Liverpoolov pogodak bio je djelo maestralnog Mohameda Salaha. Bio mu je to 16 . ovosezonski pogodak u Premier ligi (u ostalim natjecanjima zabo je još sedam), čime je uz devet asistencija stigao do 25 direktnih doprinosa za pogodak u 20 nastupa. Salahu je to pošlo za rukom u svih pet sezona otkako nosi Liverpoolov dres. Sve bliže se čini postignuće Thierryja Henryja koji je u dresu Arsenala sedam sezona u nizu bilježio minimalno 25 golova i asistencija. Podsjetimo, Salah je u Liverpool stigao ljeta 2017. godine iz Rome. Nakon sjajnog početka neki su ga prozivali +one season wonderom', no sada sa sigurnošću možemo reći kako im je Egipćanin svima začepio usta. U Liverpoolovom dresu odigrao je 167 ligaških utakmica, zabio je 111 golova i upisao 42 asistencije.




Tagovi

Mateo KovačićMohamed SalahThierry HenryPremier liga

Ostale Vijesti