Kovačić asistirao za pobjedu Chelseaja

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 24.08.19. | 15:27

Kanarincima nije pomogao ni novi gol Temua Pukkija.

Nogometaši Chelseaja u trećem su kolu Premiershipa stigli do prve ovosezonske pobjede. Na gostovanju kod novopečenog prvoligaša Norwicha, Bluesi su slavili rezultatom 3-2, a asistenciju za pobjedu upisao je hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić u 69. minuti. Ali, krenimo redom.

Vrlo atraktivnu utakmicu punu golova nagovijestio je rani gol junaka momčadi sa Stamford Bridgea, Tammya Abrahama. Već u trećoj minuti na dodavanje Azpilicuete, 21-godišnji Englez poentira za vodstvo gostiju 1-0.

Sreća momaka Franka Lamparda nije puno trajala. Već tri minute kasnije Cantwell poentira na asistenciju Temua Pukkija. Furiozan prvi dio prvog poluvremena zaokružio je Mason Mount u 17. minuti nakon sjajne akcije Chelseaja gdje je Christian Pulisic ovog puta bio zaslužni asistent.

Ipak, do kraja poluvremena ponovno se ukazao Temu Pukki. Sjajni Finac postigao je svoj peti gol već ove sezone i time se izjednačio s Pavelom Pogrebnyakom kojemu je jedinom do sada to pošlo 'za nogom'.

 

 

S remijem 2-2 otišlo se na predah, a u drugom dijelu smo vidjeli nekoliko sjajnih prilika. Ipak, puni plijen gostima iz Londona donio je igrač utakmice Tammy Abraham koji je nakon sjajne kontre i odličnog dubinskog proigravanja Matea Kovačića, sjajno zabio s vrha šesnaesterca za sva tri boda i konačnih 3-2.

Do kraja utakmice Norwich je pokušao izjednačiti, imali su i gredu, ali rezultat se nije mijenjao.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Temu PukkiMason MountTammy AbrahamMateo Kovačić

Ostale Vijesti