Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Kovačević: „Ubacio sam sve napadače koje imam da bar nešto pokušamo“

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 06.11.22. | 18:15

Trener Varaždina bio je relativno miran nakon teškog poraza od Rijeke.

Nogometaši Rijeke svladali su Varaždin s uvjerljivih 3:0. Momčad Marija Kovačevića je uoči današnjeg ogleda bila percipirana kao veliki favorit, ali crveni karton kojeg je zaradio Lamine Ba u potpunosti je usmjerio utakmicu na mlin gostiju s Kvarnera. Riječani su u drugom dijelu zabili tri pogotka, ali je i Varaždin imao neke svoje prigode pa je tako konačan rezultat mogao biti i bitno drugačiji da su kojim slučajem Herrera ili Brodić bili precizni.

No, od priča 'što bi bilo kad bi bilo' nema ništa, a ovaj poraz neće ništa bitnije promijeniti u Varaždinu koji je i dalje najugodnije iznenađenje HNL-a. Trener Kovačević mirno je prihvatio poraz od Riječana.

„Težak poraz, kad vidite rezultat, mislim da se utakmica lomila u prvom poluvremenu. Čestitam Rijeci na pobjedi, bili su gusti u sredini prvih 45 minuta, a mi smo imali dvije-tri dobre situacije iz kojih nismo zabili, a morali smo ako smo željeli pozitivan rezultat. Već treća utakmica da cijelo drugo poluvrijeme igramo s igračem manje, imamo iskustva s tim pa smo mislili da možemo i ovaj put“, govori trener Varaždina koji zna da je crveni karton Mauretanca usmjerio utakmicu. Ipak, nije ga htio 'javno' istaknuti.

„Imali smo previše grešaka i previše smo silili, ali nemam što za zamjeriti svojim igračima. Ubacio sam sve napadače koje imam da bar nešto pokušamo, ali smo samo primili još gol. Moramo se sabrati jer nas već u srijedu čeka nova utakmica.“

Varaždin je danas bio bez Teklića, ali Kovačević nije u tome potražio alibi.

„Pa svakoj ekipi nedostaje najbolji igrač, ali ne treba tu alibi. Bez njega ćemo i protiv Osijeka. Malo je manje od pet mjeseci nakon što smo počeli pripreme, dobro smo držali ritam, a iznenađen sam koliko smo duela izgubili. Nije da sam griješio s izborom igrača, igrali su igrači koji su dosad igrali, svako primanje lopte je bilo loše, sporo smo dodavali i bolje su se branili. Znali smo da im negdje mora krenuti, nažalost po nas oni su odigrali dobru utakmicu i to je presudilo“, zaključio je domaći strateg. (R.V.)



Tagovi

Mario KovačevićNK VaraždinVaraždin

Ostale Vijesti