PIROSCHKA VAN DE WOUW/Action Images
PIROSCHKA VAN DE WOUW/Action Images

Kovačeva uzdanica već ove zime prelazi u Barcelonu?

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 27.10.21. | 14:48

Španjolski AS javlja kako čelnici Barcelone već dulje vrijeme prate prvotimca Monaca.

Post Messi era je krenula, ali ne baš najbolje. Barcelona trenutno djeluje kao momčad bez glave i repa, poraz od Reala nije bio nikakvo iznenađenje, a navijači su toliko bijesni situacijom u klubu da su čak sat vremena poslije utakmice čekali trenera Ronalda Koemana samo kako bi ga kasnije izvrijeđali te mu lupali po autu tražeći njegovu ostavku.

No, nije sve ni tako crno. Valja istaknuti da Barcelona trenutno ima neke od najvećih talenta na svijetu u svojim redovima, ali i da će bez jednog od njih – a to je Ansu Fati – biti jedan određeni period budući da je Messijev nasljednik osjetio bol u koljenu nakon posljednje godine.

Barcelona ima sjajan vezni red i sjajan napad, ali je obrana propusna. Pique polako ulazi u pozne igračke godine, a ista stvar vrijedi i za Jordija Albu. Obojica su godinama bili standardni prvotimci te uprava već polako traži njihove zamjene, a Albinu su pronašli u Monacu.

Riječ je o Caiju Henriqueu, 24-godišnjem Brazilcu koji je prošlog ljeta stigao u Monte Carlo za svega osam milijuna eura iz Atletico Madrida. Ove sezone Henrique ima 17 nastupa i sedam asistencija u svim natjecanjima, a dobrim igrama na sebe je privukao pozornost jednog od najvećih klubova svijeta.

AS javlja kako je Barcelona spremna poslati službenu ponudu već ovog siječnja, ali se jednako tako zasad ne spominju nikakve cifre.

Henriqueova tržišna vrijednost iznosi 16 milijuna eura, a ugovorno je vezan za Monaco do 2025. godine, što itekako ide u prilog francuskoj momčadi koja Brazilca ne mora prodavati pod svaku cijenu.


Tagovi

Ronald KoemanCaio HenriqueMonacoNiko Kovač

Ostale Vijesti