Kovač vodio u derbiju pa izgubio, Borussiji samo bod protiv Eintrachta (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 02.02.19. | 17:28

Novi posrtaj Bavaraca.

Dvadeseto kolo Bundeslige donijelo je novi veliki kiks Bayern Munchena. Branitelj naslova i trenutno drugoplasirana momčad prvenstva, šokirana je na gostovanja u Leverkusenu u derbiju protiv Bayera. Vodili su Bavarci 1-0 u prvom poluvremenu, ali momčad Petera Bosza preokreće i uzima sva tri boda konačnim rezultatom 3-1.

Momci hrvatskog trenera Nike Kovača bili su kvalitetnija momčad u prvom poluvremenu, ali teško su dolazili do prilika. Uputili su nekoliko udaraca u okvir gola, a do vodećeg pogotka došli su u 41. minuti. Thomas Muller je centrirao s desne strane, a Leon Goretzka u njemu svojstvenom ulasku iz drugog plana poentira glavom za vodstvo Bayerna.

S tom prednošću se otišlo na odmor, a očekivalo se da bi gosti mogli otići u napad po potvrdu pobjede drugim pogotkom. Ipak, dogodilo se obrnuto. Bayer je zaigrao otvorenije, a već u 53. minuti dolaze do izjednačenja kada je Leon Bailey fantastičnim slobodnim udarcem sa udaljenosti od oko 25 metara svladao vratara Svena Ulreicha. Neureova zamjena, koji ima ozljeđenu šaku, napravila je veliku pogrešku te je pogodak išao na njegovu dušu.

Deset minuta kasnije, potpuni šok za Kovača. Bellarabi je bio asistent, a Kevin Volland zabija za potpuni preokret domaćih. Točku na i postavlja Luis Alario u 89. minuti. Sijevnula je jedna kontra, Brandt je asistirao, a VAR je potvrdio da nije bilo riječi o ofsajdu. Ovo su tri vrlo važna boda za Bayer i borbu za ulazak u Europsku ligu.

Momčad iz Leverkusena je trenutno na 7. mjestu sa 30 bodova, bodom manje od šestoplasiranog Wolfsburga koji je upisao minimalnu gostujuću pobjedu u ovom kolu. Jedini strijelac za 'Vukove' protiv Herthe bio je Weghorst u 65. minuti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U drugom derbiju dana, onom više vezanom uz stanje na tablici, vodeća Borussia Dortmund uzela je samo bod u Frankfurtu. Poveli su 'Žuto-crni' u 22. minuti preko Marca Reusa koji nije imao težak zadatak poentirati iz blizine, nakon što je Raphael Guerreiro 'odradio' sjajan solo-prodor asistiravši Nijemcu za vodstvo.

Ipak, Eintrachtu remi donosi Luka Jović lijepim pogotkom u 36. minuti na asistenciju Da Coste.

Hrvatski reprezentativac Ante Rebić odigrao je cijelu utakmicu u dresu domaće momčadi.

 

 

 

 

U ostalim utakmicama, Hoffenheim jena domaćem terenu također izvukao samo bod unatoč ranom pogotku drugog hrvatskog reprezentativca u Bundesligi, Andreja Kramarića.

> Pogledajte Kramarićev gol protiv Fortune (VIDEO)

Fortuna Dusseldorf stigla je do boda u Sinsheimu pogotkom Henningsa u 46. minuti utakmice. Dodajmo da je istim rezultatom završila i utakmica Nurnberga i Werdera. Strijelac za domaćine bio je Ishak u 86. minuti, dok je Eggestein zabio za Werder u 64. minuti utakmice.

Bundesliga, 20. kolo, rezultati:

Bayer – Bayern 3:1 (Bailey 53', Volland 63', Alario 87'/ Goretzka 41')
Eintracht – Borussia D. 1:1 (Jović 36/ Reus 22')
Hertha – Wolfsburg 0:1 (Weghorst 65')
Hoffenheim – Fortuna D. 1:1 (Kramarić 16'/ Hennings 46')
Nurnberg – Werder 1:1 (Ishak 86'/ Eggestein 64')

(Foto: Reuters)


Tagovi

Luka JovićMarco ReusAndrej KramarićLucas AlariaLeon BaileyLeon GoretzkaNiko Kovač

Ostale Vijesti