REUTERS/Annegret Hilse
REUTERS/Annegret Hilse

Kovač stao uz kontroverznog Hrvata kada nitko nije htio, a ovaj mu pokorno obećao: "Radit ću na sebi"

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 29.07.22. | 16:58

"On je izvaredan čovjek, znam da može iskoristiti svoj potencijal kako treba"

Marin Pongračić je od četvrtka popodne počeo trenirati u Wolfsburgu, ali individualno, a njegovo pitanje i dalje nije u potpunosti riješeno. I dalje je upitno što će biti s Hrvatom koji je tužio poslodavca jer smatra da mu nije isplatio bonuse, ali Niko Kovač se po pitanju istog nije dao smesti. Naglasio je da Pongračić mora još poraditi na fizičkoj spremi, ali da će dobiti priliku.

"Odluku o tome kako dalje s njim donijet ćemo sljedeći tjedan“, kaže Kovač i dodaje:

“Čuo sam sve što se dogodilo, znam što ljudi pričaju o Marinu. Mislim da je on izuzetno dobra osoba i da ima veliko srce. Za mene zaslužuje svaku priliku, tako da je na njemu da na terenu pokaže što može."

Imao je poduži razgovor s Hrvatom.

„Mogu razumjeti da su neki razočarani, a ali mislim da nitko ne može reći da je napravio sve kako treba u životu. Mislim da svatko zaslužuje drugu priliku. Kod mene bi mu to bila prva. Ako može izvući ono za što je sposoban, onda će pomoći ovoj momčadi."

"Tko zna što je bilo prije, zašto se to dogodilo? Nije svima lako razumjeti. Ne znamo što se događalo u pozadini, što se moglo događati u djetinjstvu."

"Rekao sam mu da mora razmisliti kako bi razumio sebe. Što je bilo dobro, što nije bilo dobro? Nadam se da je to shvatio i da će se ponašati u skladu s tim."

Njemački su novinari uhvatili Pongračića za kratku izjavu u hodu nakon treninga. Pongračić o njegovoj budućnosti kaže:

"Hvala treneru na lijepim riječima. Budućnost? Ne znam, otvoren sam za sve i radim na sebi. Da vidimo što će biti."

Na utakmici Kupa protiv četvrtoligaša Carl Zeiss Jene ga, naravno, neće biti, ali bi uskoro mogao dobiti priliku, nastavi li raditi kako je obećao. A Kovač, čini se, doista unosi nevjerojatnu sinergiju u svoju momčad, a kao uvijek, jedini mu je mjerodavni faktor marljiv rad.

(eg)


Tagovi

Niko KovačWolfsburgMarin Pongračić

Ostale Vijesti