REUTERS/Annegret Hilse
REUTERS/Annegret Hilse

Kovač o Brekalu: „Želi otići. Ako uspije pronaći klub, on će biti sretan, a mi ćemo ga pustiti“

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 14.01.23. | 15:59

Posljednji klub koji se ubacio u utrku za njegovim potpisom je Fiorentina.

Josip Brekalo jednom je nogom napustio Wolfsburg, a druga noga mu je u zraku. Ali, dok ne zakorači i u potpunosti ne ode iz kluba, on se i dalje vodi kao dio Vukova. Barem još šest mjeseci, dok mu ne istekne ugovorna obveza…

Još prošle sezone bilo je očito kako Brekalo i Wolfsburg jednostavno nisu pravi 'fit'. Brekalo je otišao u Torino, dobro je igrao pod trenerskom palicom Ivana Jurića, ali nastavak suradnje ipak nije dogovoren. Mislili su mnogi da će se Brekalu 'otvoriti' kad je trener Vukova postao bivši hrvatski izbornik Niko Kovač, ali 51-godišnjem stručnjaku rodom iz Berlina nikada neće biti bitne 'rodbinske veze' i 'tko je odakle', već će kod njega uvijek igrati onaj najbolji. Nažalost po Dalića i Brekala, on ne smatra da hrvatsko krilo zaslužuje veću minutažu pa je tako ove sezone skupio svega sedam nastupa u svim natjecanjima, iako mu sigurno nije pomoglo ni to što odbija potpisati novi ugovor s klubom.

Kao favorit za njegovo dovođenje navodi se Monza, ali se prema posljednjim informacijama iz Italine u utrku sada ubacila i Fiorentina. Niko Kovač osvrnuo se na situaciju s Brekalom te je jasno i glasno poručio da Josip može otići ako u klub donese zadovoljavajuću ponudu.

„Brekalo želi otići, to je njegovo legitimno pravo. Ako uspije pronaći klub, on će biti sretan, a mi ćemo ga pustiti i prihvatiti ponudu“, rekao je Kovač pa dodao:

Ako ostane, onda mora naporno raditi da uhvati suigrače. Kažem, trenutno nije na zadovoljavajućem nivou, ali ako ostane, sve stignemo popraviti, iako to iziskuje određeno vrijeme“, zaključio je bivši hrvatski izbornik. (I.A.S.)



Tagovi

Josip BrekaloWolfsburgFiorentinaNiko Kovač

Ostale Vijesti