REUTERS/Annegret Hilse
REUTERS/Annegret Hilse

Kovač miran pred Frankfurt, a na kritike odgovara: "Čim potpišete ugovor, potpisali ste i raskid"

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 09.09.22. | 11:28

Slijedi im težak susret s Eintrachtom

Niko Kovač doveden je na klupu Wolfsburga kao trener koji će klub izbaviti iz krize. Njegov dolazak je odmah probudio snove o mjestima koja vode u Europu, ali trenutačno stanje na tablici ne ulijeva nadu. Nakon pet odigranih kola, skupili su samo dva boda, no hrvatski strateg ne očajava. O Frankfurtu priča samo lijepo, a lijepo gleda i na nastavak natjecanja.

Niko Kovač ima lijepe uspomene na svoje vrijeme u Eintrachtu, a nakon uspjeha s njima je i sjeo na klupu Bayerna.

“Tamo sam doživio dvije i kusur sjajne godine sa sjajnim trenucima. Sjajna je atmosfera na stadionu, najbolji navijači.”

No, njegov posljednji poslovni put u Waldstadion ne pamti najbolje, Kovač u šali kaže da je to iskustvo zaboravio, čak i izbrisao. Podsjetimo, u 10. kolu sezone 2019./2020. izgubio je 5:1 od svog bivšeg kluba kao šef Bayerna, a zatim je morao pakirati kofere u Bavarskoj. Ipak, Jörge Schmadtke i i Marcel Schäfer kažu kako ovoga puta neće bit taj slučaj čak i da se dogodi repriza toga.

"Lijepo je imati podršku. Svatko tko potpiše ugovor automatski potpisuje i njegov raskid."

O stanju na tablici kaže:

"Nije lijep prizor, uopće mi se ne sviđa, ali tablica još ne odražava jasnu sliku. S jednom ili dvije pobjede, odjednom ste u drugoj poziciji. S jednom, dvije pobjede ste već u drugoj poziciji. Moramo smanjiti naše pogreške. Tri utakmice za redom smo imali penal protiv nas, dakle imamo puno pogrešaka u obrani. Moramo raditi zajedno, jedan za drugoga, kao momčad. Kada ste se navikli na neke obrasce ponašanja, teško ih je promijeniti, treba vremena. To sam već prošao kao trener, ovaj put donosi plodove. Nekad malo kasnije, nekad prije."

O fizičkoj spremi:

"Već sada smo bolji. Fizički smo spremniji, na razini Bundeslige, ali još ne na nivou Uniona i Kölna. Fizičku spremu imamo, ali je pitanje hoćemo li ići težim putem ponekad, a to je put bez lopte. Svatko je od njih fizički spreman, sada je samo bitno dati se za momčad."

Bundesliga, 6. kolo

Petak, 9. rujna

Werder Bremen - Augsburg, 20.30

Subota, 10. rujna

Bayern München - Stuttgart, 15.30

Leipzig - Borusssia Dortmund, 15.30

Hertha - Bayer Leverkusen, 15.30

Eintracht - Wolfsburg, 15.30

Hoffenheim - Mainz 05, 15.30

Schalke - Bochum, 18.30

Nedjelja, 11. rujna

Köln - Union Berlin, 15.30

Freiburg - Borussia M'gladbach 17.30

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Niko KovačBundesligaWolfsburgEintracht Frankfurt

Ostale Vijesti