REUTERS/Kai Pfaffenbach
REUTERS/Kai Pfaffenbach

Kovač debitirao pobjedom uz pomoć Brekala, Bayer senzacionalno ispao iz Kupa

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 30.07.22. | 20:40

Ranije je svoju momčad od debakla spasio Jakov Medić

Wolsburg je slavio u prvoj utakmici nove sezone s debijem Nike Kovača na klupi. Bilo je to u 1. kolu njemačkog Kupa, natjecanja koje je Kovač osvajao. Danas se njegova momčad mučila protiv Carl Zeiss Jene, a do gola za pobjedu od 1:0 došli su tek 91. minuti. Pogodak za pobjedu namjestio je Josip Brekalo ubačajem iz slobodnog udarca. Loptu je u mrežu domaće momčadi preciznim udarcem glavom smjestio Omar Marmoush. Spomenimo i da je u igru u 78. minuti ušao Bartol Franjić umjesto Mattiasa Svanberga.

Njemački velikan Bayer Leverkusen, koji će ove sezone igrati Ligi prvaka, senzacionalno je ispao u prvom kolu Njemačkog kupa od trećeligaša Elversberga (3-4). Elvesberg je kao domaćin tri puta vodio u prvom poluvremenu, a golom Conrada u 74. minuti došao je do velike senzacije. Elversberg će tek ove sezone igrati treću ligu, dok Bayer nije uspio proći prvi krug natjecanja po prvi put u 11 godina i morat će podići svoju igru sljedeći tjedan kada se suoče s Borussijom Dortmund na otvaranju Bundeslige.

Dortmund je u petak rezervirao ulaznicu za drugo kolo Njemačkog kupa s dominantnih 3-0 protiv trećeligaša 1860 Münchena, a ispao je i Köln jedanasterce kod drugoligaša Regensburga.

Hrvatski branič Jakov Medić je s dva pogotka pomogao svom St Pauliju da prođe niželigaša Straelena (4-3). Bivši član Hr. dragovoljca, Zagreba i Istre zabio je za konačnih 4-3 u sudačkoj nadoknadi.

(Hina)


Tagovi

Niko KovačJosip BrekaloDFBnjemački kupnjemački nogometni kup

Ostale Vijesti