Kovač bez pobjede u kvalifikacijama za ostanak u Bundesligi

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 19.05.16. | 22:24

Nije momčad bivšeg hrvatskog izbornika imala sreće.

Eintracht nije uspio pobijediti u prvoj utakmici doigravanja za ostanak u Bundesligi. U Frankfurtu je Nürnberg, trećeplasirana momčad 2. Bundeslige, 'izvukao' 1:1 bez da je uputila iti jedan udarac u okvir vrata.

Goste je u vodstvo, naime, doveo domaći kapetan Marco Russ. On je nespretno skrenuo loptu u mrežu nakon ubacivanja Sebastiana Kerka iz slobodnog udarca s desne strane. Koliko nogomet može biti okrutan pokazuje upravo taj gol jer je danas objavljeno kako je Russu otkriven tumor, ali on je odlučio liječenje početi nakon završetka kvalifikacija.

Eintracht nije pokleknuo nakon primljenog gola. Nastavili su s pritiskom, au 32. su trebali dobiti jedanaesterac nakon jednog prekršaja Margreittera u šesnaestercu. No, sudac Siebert nije ništa dosudio pa su domaćini do izjednačenja čekali sve do 65. minute kada je Mijat Gaćinović zabio za 1:1.

Nije Eintracht uspio do kraja utakmice postići još jedan pogodak, ali ako momčad Nike Kovača i u uzvratu bude igrala na ovakvom nivou, bit će favoriti za ostanak u prvoligaškom društvu, bez obzira što Nürnberg sada ima prednost postignutog gola u gostima…

Bundesliga, doigravanje:

Eintracht Frankfurt – Nürnberg 1:1 (Gaćinović 65'/Russ 42'-11m)

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Niko Kovač

Ostale Vijesti