Koštala ih glupa odluka – Chelseajev prvotimac otpao do kraja kalendarske godine

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 16.05.19. | 18:49

Propalo mu finale Europske lige protiv Arsenala.

Po završetku sezone u Premiershipu, koju su nogometaši Chelseaja okončali na trećem mjestu ljestvice, što im garantira izravan plasman u Ligu prvaka, klub se uputio u Sjedinjene Američke Države.

Razlog – odigravanje prijateljskih utakmica koje se moraju odraditi zbog određenih sponzorstava. Trener Bluesa, Maurizio Sarri, bio je izrazito nezadovoljan i gotovo ljutit na upravu kluba zbog slanja igrača na drugi kontinent zbog prijateljske utakmice. Zašto je Talijan toliko ljut?

Londonsku momčad za dva tjedna očekuje finale Europske lige koje će igrati protiv gradskog rivala Arsenala. Talijanski strateg prije nekoliko dana kritizirao je odluku uprave.

ODIGRAJ Chelsea - Arsenal

„Sada se trebamo odmarati“, rekao je po završetku uzvratne polufinalne utakmice protiv Eintrachta pa nastavio: „Nažalost, moramo ići igrati u Sjedinjene Države. Zašto nažalost? Zato što smatram da nam je u ovom trenutku prijeko potreban odmor. Imamo deset dana za pripremu za finale, a moramo se oporaviti i vratiti energiju jer smo vrlo umorni“.

Sarrijev bijes je vrlo razumljiv jer je kraj sezone, a igračima, koji su sada najskloniji ozljedama, treba psihofizički odmor kako bi po posljednji put ove sezone 'povukli' i uzeli europski trofej.

Nije dugo trebalo da se Chelseaju obije o glavu odluka o odigravanju nebitnih prijateljskih utakmica u SAD-u. U prvom ogledu protiv New England Revolutiona, ozlijedio im se prvotimac i igrač koji je u ovom natjecanju bio redovan starter, a zabio je i četiri gola, od čega je posljednji došao upravo u polufinalu protiv momčadi iz Frankfurta.

Riječ je o Rubenu Loftusu-Cheeku, kojemu je stradala Ahilova tetiva i definitivno je otpao za finalni susret s Topnicima. Prema posljednjim informacijama, neće ga biti od pet do devet mjeseci.

Da stvar bude gora, istu ozljedu prije nepunih mjesec dana zaradio je tinejdžer Callum Hudson-Odoi te neće ni njega biti u finalu.

Veliko je to razočaranje kako za 23-godišnjeg ofenzivca, tako i za izbornika Garetha Southgatea koji ga je pozvao na sljedeće okupljanje. Za Maurizija Sarrija koji se pribojavao baš ovoga, nećemo niti komentirati…

 

 

 

 

(Foto: Reuters)


Tagovi

Callum Hudson-OdoiRuben Loftus-CheekMaurizio Sarri

Ostale Vijesti