Kosovo sjajnim nizom grabi prema Europskom prvenstvu, pali i Česi

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 07.09.19. | 18:07

Preokret u Prištini.

Reprezentacija Kosova nastavlja oduševljavati u kvalifikacijama za plasman na Europsko prvenstvo 2020. godine. Nakon četiri kola, jedina su neporažena momčad (uz Englesku koja je odigrala tek dva kola, danas igra s Bugarskom) u skupini, a danas su preokretom pobijedili favoriziranu Češku.

Poveli su gosti u Prištini pogotkom novog igrača RB Leipziga, Patricka Schicka u 16. minuti, ali samo četiri minute kasnije Muriqi poravnava rezultat nakon asistencije Rashanija ubačajem s lijeve strane.

U drugom dijelu, izbornik Bernard Challandes u igru ubacuje Lazijevog veznjaka Valona Berishu, nedugo potom i Musliju, a do preokreta ih dovodi Vojvoda u 67. minuti kada zabija za 2-1 nakon asistencije upravo Berishe.

Uspjeli su do kraja utakmice Kosovari izdržati nalete Čeha i tako doći do osmog boda u skupini. S kapetanskom vrpcom oko ruke, boje Kosova branio donedavni igrač zagrebačkog Dinama, Amir Rrahmani.

Kosovo tako imao dva boda više od Češke te Engleske, koja ima i dvije utakmice manje, a ovim tempom, Kosovarima se sve više bliži nastup na Europskom prvenstvu. Do kraja kvalifikacija, ostale su im gostujuće utakmice protiv Češke, Engleske, kao i domaći ogled s Crnogorcima, i također s Englezima.

Dodajmo još da reprezentacija Kosova trenutno drži najdulji niz neporaženosti od svih europskih reprezentacija. U 15 utakmica upisali su deset pobjeda i pet remija, a zanimljivo je da su prije početka ovog niza upisali devet uzastopnih poraza.

(Foto: Reuters)


Tagovi

MuriqiAmir Rrahmanikosovska nogometna reprezentacijačeška nogometna reprezentacijaKvalifikacije za Euro

Ostale Vijesti