Korona stopirala: Napadaču propao transfer od 70 milijuna eura, vraća se u žarište virusa

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 23.03.20. | 09:20

U novom klubu pokazao se kao odlično pojačanje, ali kako stvari sada stoje otkup ugovora neće se dogoditi.

Icardi, koji je ne tako davno bio kapetan Intera, na početku ove sezone priključio se momčadi PSG-a. Njegove igračke kvalitete nikada nisu bile sporne, riječ je o pravom „fox in the box“ odnosno liscu u suparničkom 16-ercu, čiji istančan nos za pogodak, baš kao i izvrsna realizacija, su nešto zbog čega potpuno zasluženo ima pravo biti nazivan jedan od ponajboljih „devetki“ današnjice.

Iako je bio kapetan Intera, glavni igrač momčadi i netko oko koga se gradila cijela igra, Icardi je bio stalna meta medija što zbog svojeg čudnog odnosa prema novinarima, a cijeloj priči kumovala je i njegova agentica (odnosno supruga) Wanda Nara koja si je davala za pravo da apsolutno svaki medijski natpis koji joj nije po volji komentira i „popljuje“ na svojim društvenim mrežama.

Čelnicima Nerazzurra je prekipjelo, a iako su zali da se odriču usluga vrhunskog nogometaša, sklad unutar njihove svlačionice bio im je važniji od toga da će njihov kapetan napustiti klub. Otišao je tako Icardi ovog ljeta u Pariz, a tamo su, samo u vrhu napada, dočekali strašno kvalitetni igrači kao što su Cavani, Neymar, Mbappe, Sarabia, Di Maria i Draxler.

Usprkos strašnoj konkurenciji, Icardi je upisao pokoji nastup, točnije njih 20, a usput je stigao zabiti 12 pogodaka i za njih tri asistirati.

Mnogi su smatrali kako je otkup njegovog ugovora čista formalnost i kako će, kada ovog ljeta klub napusti Edinson Cavani kojem u lipnju isitče ugovor, Argentinac uskoro postat glavna“devetka“ kluba“. To se, prema svemu sudeći, ipak neće dogoditi.

Gazzetta javlja kako će se Icardi ipak vratiti u Inter, a razlog tomu je trenutna situacija diljem svijeta vezana uz koronavirus. Naime, šeici su odlučili malo „zatvoriti pipu“, a budući da u svojim redovima imaju dovoljan broj kvalitetnih igrača da naslov prvaka francuske Ligue 1 već unaprijed mogu staviti kao gotovu stvar, njihov primarni cilj biti će dovođenje nekog kreatora igre od kojeg će najviše profitirati Neymar i Mbappe, inače dvojac koji se nalazi u top 3 najvrijednijih nogometaša današnjice (Transferamarkt).

Marco Materazzi, nekadašnji stoper Nerazzurra koji je s Interom osvojio trostruku krunu, a s Italijom naslov svjetskog prvaka, rekao je kako bi ovo mogla biti fantastičan posao njegove bivše momčadi te bi potencijalni duo Lukaku – Icardi bio najbolji napadački par Europe s kojim bi Inter napokon mogao prekinuti Juventusovu dominaciju u talijanskom prvenstvu. Jednako tako, kada imaju trener kao što je Antonio Conte, ne bi bilo ništa čudno da osim iskoraka u borbi za Scudetto Inter napravi i korak dalje u Ligi prvaka, ali sve je to u ovim trenucima daleka budućnost.

Bilo kako bilo, izgelda kako će Icardi ponovno nazad na Giuseppe Meazzu, a iako on nije najomiljenija osoba talijanskih novianra, povratak Wande sigurno će objeručke dočekati novinari showbizz rubrika u talijanskim medijima. U njezinom slučaju, materijala i „mesa“ za neku dobru priču nikada ne nedostaje...

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Mauro Icardi

Ostale Vijesti