Kopljanici slavili u nizozemskom derbiju, Willem II nadomak Europske lige

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 02.02.20. | 21:07

U Erediviziji je danas bilo poprilično zanimljivo.

Danas su na rasporedu bile posljednje četiri utakmice 21. kola, a svakako je najzanimljivija bila ona između Ajaxa i PSV-a.

Derbi utakmica odigrana je na Johan Cruijff Areni, a domaći sastav upisao je minimalnu pobjedu. Jedini pogodak na utakmici zabio je Quincy Promes u 35. minuti.

Bila je to jedna brza kontra domaćina. Talentirani Van de Beek dugo je vukao loptu, praktički se ušetao u gostujući 16-erac i taman kada je mislio uputiti udarac obrana gostiju je njegov pokušaj blokirala. Iako su mnogi mislili da su s time riješili posao, lopta se odbila do najskuplje plaćenog pojačanja u povijesti Ajaxa, Quincyja Promesa, koji iz kosa, sa nekih sedam – osam metara, mirno gađa suprotni kut kraj nemoćnog Unnerstalla za veliko slavlje domaćih navijača.

Na taj način Kopljanici su okrunili potpunu dominaciju, kako u prvom poluvremenu, tako i na cijelom susretu, a koliko su bili bolji od svojeg najvećeg rivala govore i svi statistički podaci u svim kategorijama koji su u potpunosti bili na strani Ajaxa.

Do kraja utakmice, iako je prilika bilo, rezultat se nijem mijenjao, a domaćin je upisao nova tri boda s kojima su zadržali čelnu poziciju u nizozemskom prvenstvu.

PSV je sada 5., a Ajax je od današnjeg dana ček 14 bodova ispred njih.

Od ostalih utakmica treba naglasiti onu između Willem II i Heraclesa. Domaćin je ponovno slavio, a ovoga puta rezultat je bio minimalnih 1:0. Jedini pogodak na utakmici vidjeli smo u 26. minuti, a on je bio djelo domaćeg stopera Holmen. Zanimljivo, iako su im mnogi statističari i prognozeri na početku sezone predviđali borbu za opstanak, Williem II je u ovom trenutku na, za njih nevjerojatno visokom, četvrtom mjestu, a bodovno su poravnati s trećeplasiranim Feyenoordom.

Dodajemo za kraj kako je Fortuna na domaćem terenu svladala Heerenveen rezultatom 2:1, a Alen Halilović je kod gostiju ušao u igru tek u 81. minuti. Venlo i Utrecht odigrali su utakmicu bez pobjednika (1:1), a zanimljivo je kako gosti u svojim redovima imaju nekoliko poznatih imena kao što su Cerny, Emanuelson, Zoet, Maher i Bahebeck.

(foto: Reuters)

 

 


Tagovi

EredivisiePSV EindhovenAjaxQuincy Promes

Ostale Vijesti